Lasagne al forno: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
 
(7 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Hovedretter}}
====Pasta alla bolognese====
(Hvis man laver 2/3 af Bolognese saucen og hele Béchamel sauce passer det til et firkantet fad på 32 cm x 25 cm x 5 cm)
====Bolognese sauce====
*3 løg
*3 løg
*3 gulerødder
*3 gulerødder
Line 8: Line 9:
*1200 g hakkede tomater
*1200 g hakkede tomater
*6 dl rødvin
*6 dl rødvin
*1 boullion terning
*1 bouillon terning
*6 fed hvidløg
*6 fed hvidløg
*3 tsk salt
*3 tsk salt
*1½-1 tsk peber
*1½-1 tsk peber
*1 rosmarin
*1 tsk rosmarin
*2 tsk oregano
*2 tsk oregano
*½ tsk timian
*½ tsk timian
Line 18: Line 19:
*500 g Lasagne plader
*500 g Lasagne plader


 
====Béchamel sauce====
====Béchamelsauce====
*100 g margarine
*100 g magarine
*100 g mel
*100 g mel
*1 liter mælk
*1 liter mælk
Line 27: Line 27:
*½ revet muskatnød
*½ revet muskatnød
*400 g ost Rigmor lagret fra Netto
*400 g ost Rigmor lagret fra Netto


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
=====Kødsovs=====
=====Bolognese sauce=====
Skær gulerødderne i tynde skiver. Hvis de er meget tykke kan de flækkes en eller to på langs først.<br>
Skær gulerødderne i tynde skiver. Hvis de er meget tykke kan de flækkes en eller to på langs først.<br>
Bladselleri skæres i tynde skiver.<br>
Bladselleri skæres i tynde skiver.<br>
Line 35: Line 36:
Hvidløgene pilles og hakkes fint.<br>
Hvidløgene pilles og hakkes fint.<br>
Det stribede flæsk skæres i tern og brunes i lidt olie i en stor gryde. Når en del af fedtet er smeltet af flæsket tilsættes grøntsagerne. Blandingen svitses til grøntsagerne er let gyldne.<br>
Det stribede flæsk skæres i tern og brunes i lidt olie i en stor gryde. Når en del af fedtet er smeltet af flæsket tilsættes grøntsagerne. Blandingen svitses til grøntsagerne er let gyldne.<br>
Kom grøntsagsblandingen over i en skål så gryden blir fri til at brune kødet.<br>
Kom grønsager og flæsk  over i en skål så gryden kan bruges til at brune kødet.<br>
Brun kødet godt.<br>
Brun kødet godt.<br>
Tilsæt tomat, rødvin og grøntsagsblandingen.<br>
Tilsæt tomat, rødvin og de svitsede grøntsager.<br>
Kom krydderier og suppeterning i og lad blandingen koge en times tid.<br>
Kom krydderier og suppeterning i og lad blandingen koge en times tid.<br>


=====Béchamelsauce=====
=====Béchamel sauce=====
Riv osten.<br>
Riv osten.<br>
Smelt magarinen i en gryde. Kom melet i, og svits det under omrøring.<br>
Smelt margarinen i en gryde. Kom melet i, og svits det under omrøring.<br>
Tilsæt mælken lidt ad gangen under konstant omrøring.<br>
Tilsæt mælken lidt ad gangen under konstant omrøring.<br>
Kom salt, peber og muskatnød i.<br>
Kom salt, peber og muskatnød i.<br>
Line 48: Line 49:




Saml lasagnen lagvis kød, plader og ostesovs. Gem en del ostesovs til at komme ovenpå så den bliver dækket helt.
Saml lasagnen lagvis kød, plader og ostesovs. Gem en del ostesovs til at komme ovenpå så den bliver dækket helt.<br>
Lasagnen bages ved 180°C i ca. 40 minutter. Hold øje med at den ikke bliver for mørk ovenpå.<br>
Hvis kød og ostesovsen når at blive kold inden den bages skal den have længere tid.<br>
 
Lasagnen serveres med hjemmebagt brød. F.eks. [[Focaccia]] som er nemt og hurtigt at bage.




<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 17:17, 17 March 2018

(Hvis man laver 2/3 af Bolognese saucen og hele Béchamel sauce passer det til et firkantet fad på 32 cm x 25 cm x 5 cm)

Bolognese sauce

  • 3 løg
  • 3 gulerødder
  • 3 stængler bladselleri
  • 120 g stribet flæsk (ikke røget)
  • 900 g hakket kød (lam eller okse)
  • 1200 g hakkede tomater
  • 6 dl rødvin
  • 1 bouillon terning
  • 6 fed hvidløg
  • 3 tsk salt
  • 1½-1 tsk peber
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 tsk oregano
  • ½ tsk timian
  • 500 g Lasagne plader

Béchamel sauce

  • 100 g margarine
  • 100 g mel
  • 1 liter mælk
  • ½ tsk salt
  • 2 knivsp hvid peber
  • ½ revet muskatnød
  • 400 g ost Rigmor lagret fra Netto


Fremgangsmåde

Bolognese sauce

Skær gulerødderne i tynde skiver. Hvis de er meget tykke kan de flækkes en eller to på langs først.
Bladselleri skæres i tynde skiver.
Løgene skæres i korte strimler.
Hvidløgene pilles og hakkes fint.
Det stribede flæsk skæres i tern og brunes i lidt olie i en stor gryde. Når en del af fedtet er smeltet af flæsket tilsættes grøntsagerne. Blandingen svitses til grøntsagerne er let gyldne.
Kom grønsager og flæsk over i en skål så gryden kan bruges til at brune kødet.
Brun kødet godt.
Tilsæt tomat, rødvin og de svitsede grøntsager.
Kom krydderier og suppeterning i og lad blandingen koge en times tid.

Béchamel sauce

Riv osten.
Smelt margarinen i en gryde. Kom melet i, og svits det under omrøring.
Tilsæt mælken lidt ad gangen under konstant omrøring.
Kom salt, peber og muskatnød i.
Rør osten i (ikke det hele på en gang, så bliver det til en klump).


Saml lasagnen lagvis kød, plader og ostesovs. Gem en del ostesovs til at komme ovenpå så den bliver dækket helt.
Lasagnen bages ved 180°C i ca. 40 minutter. Hold øje med at den ikke bliver for mørk ovenpå.
Hvis kød og ostesovsen når at blive kold inden den bages skal den have længere tid.

Lasagnen serveres med hjemmebagt brød. F.eks. Focaccia som er nemt og hurtigt at bage.


<google>DANSK</google>

id=siteTree