Lasagne al forno: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Opskrifter}}
====Pasta alla bolognese====
====Bolognese sauce====
*3 løg
*3 løg
*3 gulerødder
*3 gulerødder
Line 19: Line 19:




====Béchamelsauce====
====Béchamel sauce====
*100 g magarine
*100 g magarine
*100 g mel
*100 g mel
Line 30: Line 30:


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
=====Kødsovs=====
=====Bolognese sauce=====
Skær gulerødderne i tynde skiver. Hvis de er meget tykke kan de flækkes en eller to på langs først.<br>
Skær gulerødderne i tynde skiver. Hvis de er meget tykke kan de flækkes en eller to på langs først.<br>
Bladselleri skæres i tynde skiver.<br>
Bladselleri skæres i tynde skiver.<br>
Line 41: Line 41:
Kom krydderier og suppeterning i og lad blandingen koge en times tid.<br>
Kom krydderier og suppeterning i og lad blandingen koge en times tid.<br>


=====Béchamelsauce=====
=====Béchamel sauce=====
Riv osten.<br>
Riv osten.<br>
Smelt magarinen i en gryde. Kom melet i, og svits det under omrøring.<br>
Smelt magarinen i en gryde. Kom melet i, og svits det under omrøring.<br>

Revision as of 07:06, 3 February 2008

Bolognese sauce

  • 3 løg
  • 3 gulerødder
  • 3 stængler bladselleri
  • 120 g stribet flæsk (ikke røget)
  • 900 g hakket kød (lam eller okse)
  • 1200 g hakkede tomater
  • 6 dl rødvin
  • 1 boullion terning
  • 6 fed hvidløg
  • 3 tsk salt
  • 1½-1 tsk peber
  • 1 rosmarin
  • 2 tsk oregano
  • ½ tsk timian
  • 500 g Lasagne plader


Béchamel sauce

  • 100 g magarine
  • 100 g mel
  • 1 liter mælk
  • ½ tsk salt
  • 2 knivsp hvid peber
  • ½ revet muskatnød
  • 400 g ost Rigmor lagret fra Netto


Fremgangsmåde

Bolognese sauce

Skær gulerødderne i tynde skiver. Hvis de er meget tykke kan de flækkes en eller to på langs først.
Bladselleri skæres i tynde skiver.
Løgene skæres i korte strimler.
Hvidløgene pilles og hakkes fint.
Det stribede flæsk skæres i tern og brunes i lidt olie i en stor gryde. Når en del af fedtet er smeltet af flæsket tilsættes grøntsagerne. Blandingen svitses til grøntsagerne er let gyldne.
Kom grøntsagsblandingen over i en skål så gryden blir fri til at brune kødet.
Brun kødet godt.
Tilsæt tomat, rødvin og grøntsagsblandingen.
Kom krydderier og suppeterning i og lad blandingen koge en times tid.

Béchamel sauce

Riv osten.
Smelt magarinen i en gryde. Kom melet i, og svits det under omrøring.
Tilsæt mælken lidt ad gangen under konstant omrøring.
Kom salt, peber og muskatnød i.
Rør osten i (ikke det hele på en gang, så bliver det til en klump).


Saml lasagnen lagvis kød, plader og ostesovs. Gem en del ostesovs til at komme ovenpå så den bliver dækket helt.
Lasagnen bages ved 180°C i ca. 40 minutter. Hold øje med at den ikke bliver for mørk ovenpå.
Hvis kød og ostesovsen når at blive kold inden den bages skal den have længere tid.

<google>DANSK</google>

id=siteTree