Lasagne al forno: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 28: Line 28:
*400 g ost Rigmor lagret fra Netto
*400 g ost Rigmor lagret fra Netto


====Fremgangsmåde====
Skær gulerødderne i tynde skiver. Hvis de er meget tykke kan de flækkes en eller to på langs først.<br>
Bladselleri skæres i tynde skiver.<br>
Bladselleri skæres i tynde skiver.<br>
Løgene skæres i korte strimler.<br>
Løgene skæres i korte strimler.<br>
Skær gulerødderne i tynde skiver. Hvis de er meget tykke kan de flækkes en eller to på langs først.<br>
Hvidløgene pilles og hakkes fint.<br>
Hvidløgene pilles og hakkes fint.<br>
Det stribede flæsk skæres i tern og brunes i lidt olie i en stor gryde. Når en del af fedtet er smeltet af flæsket tilsættes grøntsagerne. Blandingen svitses til grøntsagerne er let gyldne.<br>
Det stribede flæsk skæres i tern og brunes i lidt olie i en stor gryde. Når en del af fedtet er smeltet af flæsket tilsættes grøntsagerne. Blandingen svitses til grøntsagerne er let gyldne.<br>
Line 37: Line 38:
Tilsæt tomat, rødvin og grøntsagsblandingen.<br>
Tilsæt tomat, rødvin og grøntsagsblandingen.<br>
Kom krydderier og suppeterning i og lad blandingen koge en times tid.<br>
Kom krydderier og suppeterning i og lad blandingen koge en times tid.<br>
Riv osten.<br>
Smelt magarinen i en gryde. Kom melet i, og svits det under omrøring.<br>
Tilsæt mælken lidt ad gangen under konstant omrøring.<br>
Kom salt, peber og muskatnød i.<br>
Rør osten i (ikke det hele på en gang, så bliver det til en klump).<br>
Saml lasagnen lagvis kød, plader og ostesovs. Gem en del ostesovs til at komme ovenpå så den bliver dækket helt.




<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 06:56, 3 February 2008

Pasta alla bolognese

  • 3 løg
  • 3 gulerødder
  • 3 stængler bladselleri
  • 120 g stribet flæsk (ikke røget)
  • 900 g hakket kød (lam eller okse)
  • 1200 g hakkede tomater
  • 6 dl rødvin
  • 1 boullion terning
  • 6 fed hvidløg
  • 3 tsk salt
  • 1½-1 tsk peber
  • 1 rosmarin
  • 2 tsk oregano
  • ½ tsk timian
  • 500 g Lasagne plader


Béchamelsauce

  • 100 g magarine
  • 100 g mel
  • 1 liter mælk
  • ½ tsk salt
  • 2 knivsp hvid peber
  • ½ revet muskatnød
  • 400 g ost Rigmor lagret fra Netto

Fremgangsmåde

Skær gulerødderne i tynde skiver. Hvis de er meget tykke kan de flækkes en eller to på langs først.
Bladselleri skæres i tynde skiver.
Løgene skæres i korte strimler.
Hvidløgene pilles og hakkes fint.
Det stribede flæsk skæres i tern og brunes i lidt olie i en stor gryde. Når en del af fedtet er smeltet af flæsket tilsættes grøntsagerne. Blandingen svitses til grøntsagerne er let gyldne.
Kom grøntsagsblandingen over i en skål så gryden blir fri til at brune kødet.
Brun kødet godt.
Tilsæt tomat, rødvin og grøntsagsblandingen.
Kom krydderier og suppeterning i og lad blandingen koge en times tid.


Riv osten.
Smelt magarinen i en gryde. Kom melet i, og svits det under omrøring.
Tilsæt mælken lidt ad gangen under konstant omrøring.
Kom salt, peber og muskatnød i.
Rør osten i (ikke det hele på en gang, så bliver det til en klump).


Saml lasagnen lagvis kød, plader og ostesovs. Gem en del ostesovs til at komme ovenpå så den bliver dækket helt.


<google>DANSK</google>

id=siteTree