Lamme porchetta

From Yggenyk
Revision as of 18:50, 30 March 2013 by WikiSysop (talk | contribs) (Created page with '{{Opskrifter}} ====Ingredienser==== * 1 stort lammeslag * frisk brødkrumme * 8 finthakkede skalotteløg * 10 fed hvidløg * 1 bundt persille * 1 bundt rosmarin * 1 bundt timian …')
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • 1 stort lammeslag
  • frisk brødkrumme
  • 8 finthakkede skalotteløg
  • 10 fed hvidløg
  • 1 bundt persille
  • 1 bundt rosmarin
  • 1 bundt timian
  • salt
  • peber
  • olivenolie

Fremgangsmåde

Kom hvidløg og skalotteløg, og krydderurter i en foodprocessor og hak det fint.
Kom 6 skiver brød uden skorpe i foodprocessoren og blend dem til brødkrummer.
Læg slaget med kødsiden opad.
Drys med rigeligt salt og groft peber.
Derefter finthakkede urter og til slut brødkrumme.

Slaget rulles nu sammen som en stor rullepølse og snøres, brug lidt kødnåle til at holde det sammen mens det snøres.
Derefter sættes den på spid, gnides med olivenolie, drysses med salt og kører over en grill i 3-4 timer indtil sværen er sprød, og dyret dufter fuldkommen fantastisk (porchetta kan også laves på spid i en alm. ovn).

Porchettaen hviler i 20 minutter efter stegning.

<google>DANSK</google>

id=siteTree