Lamme porchetta: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(Created page with '{{Opskrifter}} ====Ingredienser==== * 1 stort lammeslag * frisk brødkrumme * 8 finthakkede skalotteløg * 10 fed hvidløg * 1 bundt persille * 1 bundt rosmarin * 1 bundt timian …')
 
No edit summary
 
(6 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Hovedretter}}
[[File:Porchetta.jpg]]
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 1 stort lammeslag
* 1 stort lammeslag ca 2 kg
* frisk brødkrumme
* frisk brødkrumme
* 8 finthakkede skalotteløg
* 8 finthakkede skalotteløg
Line 11: Line 12:
* peber
* peber
* olivenolie
* olivenolie
* kødsnor


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Line 20: Line 23:


Slaget rulles nu sammen som en stor rullepølse og snøres, brug lidt kødnåle til at holde det sammen mens det snøres.<br>
Slaget rulles nu sammen som en stor rullepølse og snøres, brug lidt kødnåle til at holde det sammen mens det snøres.<br>
Derefter sættes den på spid, gnides med olivenolie, drysses med salt og kører over en grill i 3-4 timer indtil sværen er sprød, og dyret dufter fuldkommen fantastisk (porchetta kan også laves på spid i en alm. ovn).
Derefter sættes den på spid, gnides med olivenolie, drysses med salt grilles grill i 3-4 timer indtil sværen er sprød.
 
Porchetta kan også laves på spid i en alm. ovn, så skal den have 180º (det er det laveste vores ovn kan sættes på når den skal dreje spiddet). Steg til temperaturen i kødet når 75º (kødet er stadigt saftigt og lækkert). Sluk ovnen, og lad den stå 15 min i ovnen inden den tages ud.


Porchettaen hviler i 20 minutter efter stegning.<br>
Porchettaen hviler i 20 minutter efter stegning.<br>


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 04:13, 23 December 2016

Porchetta.jpg

Ingredienser

  • 1 stort lammeslag ca 2 kg
  • frisk brødkrumme
  • 8 finthakkede skalotteløg
  • 10 fed hvidløg
  • 1 bundt persille
  • 1 bundt rosmarin
  • 1 bundt timian
  • salt
  • peber
  • olivenolie
  • kødsnor

Fremgangsmåde

Kom hvidløg og skalotteløg, og krydderurter i en foodprocessor og hak det fint.
Kom 6 skiver brød uden skorpe i foodprocessoren og blend dem til brødkrummer.
Læg slaget med kødsiden opad.
Drys med rigeligt salt og groft peber.
Derefter finthakkede urter og til slut brødkrumme.

Slaget rulles nu sammen som en stor rullepølse og snøres, brug lidt kødnåle til at holde det sammen mens det snøres.
Derefter sættes den på spid, gnides med olivenolie, drysses med salt grilles grill i 3-4 timer indtil sværen er sprød.

Porchetta kan også laves på spid i en alm. ovn, så skal den have 180º (det er det laveste vores ovn kan sættes på når den skal dreje spiddet). Steg til temperaturen i kødet når 75º (kødet er stadigt saftigt og lækkert). Sluk ovnen, og lad den stå 15 min i ovnen inden den tages ud.

Porchettaen hviler i 20 minutter efter stegning.

<google>DANSK</google>

id=siteTree