Lam i hvidkål: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Opskrifter}}
==Lam i kål==
4 personer
4 personer
====Ingredienser====
====Ingredienser====
Line 25: Line 24:


Server med et stykke godt brød.
Server med et stykke godt brød.
<google>DANSK</google>
==Irsk Lammegryde==
4 personer
====Ingredienser====
* ½ kg lammesmåkød
* 2 skiver letsaltet flæsk
* 1 gulerod
* 1 persillerod
* 2 porrer
* ½ - 1 kg hvidkål
* 1 fed hvidløg
* 2-3 kviste timian
* 2 dl øl
* 1 tsk salt
* friskkværnet peber
* 1 bundt persille
* groft brød
====Fremgangsmåde====
Kødet skæres i tern. Flæsket skæres i meget små tern. Gulerod, persillerod og porrer skæres i skiver.<br>
Hvidkålen snittes groft og hvidløget hakkes. Kød og grøntsager kommes lagvis i en tykbundet gryde.<br>
Timian, øl, salt og peber tilsættes.<br>
Retten snurrer under låg ca. 1 ¼ time til kødet er mørt.
Pyntes med hakket persille og serveres med groft brød.


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 08:28, 7 February 2016

4 personer

Ingredienser

  • 400 g lammesmåkød i tern (ca. 2 cm.) (eller 400 g hakket lammekød det er ligeså godt)
  • 800 g hvidkål i mindre stykker (ca. 2 x 2 cm)
  • 2 dåser flåede hakkede tomater
  • ½ tsk karry
  • ½ tsk salvie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 2 lauerbærblade
  • 1 tsk Groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kom olie i en tykbundet stegegryde.
Tilsæt karry og lad det bruse af.
Del lammekødet i 2 portioner og brun hver portion for sig.
Sauter hvidkålen en smule (må ikke blive brun).
Kom alt lammekødet tilbage i stegegryden og tilsæt krydderierne, og de hakkede tomater.
Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 20 min. (hvidkålen skal stadig være lidt sprød).
Smag til med salt og peber.

Server med et stykke godt brød.

<google>DANSK</google>

id=siteTree