Lam i hvidkål: Difference between revisions
No edit summary |
|||
Line 28: | Line 28: | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> | ||
==Irsk Lammegryde== | ==Irsk Lammegryde== |
Revision as of 08:23, 7 February 2016
Lam i kål
4 personer
Ingredienser
- 400 g lammesmåkød i tern (ca. 2 cm.) (eller 400 g hakket lammekød det er ligeså godt)
- 800 g hvidkål i mindre stykker (ca. 2 x 2 cm)
- 2 dåser flåede hakkede tomater
- ½ tsk karry
- ½ tsk salvie
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk oregano
- ½ tsk stødt ingefær
- 2 lauerbærblade
- 1 tsk Groft salt
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Kom olie i en tykbundet stegegryde.
Tilsæt karry og lad det bruse af.
Del lammekødet i 2 portioner og brun hver portion for sig.
Sauter hvidkålen en smule (må ikke blive brun).
Kom alt lammekødet tilbage i stegegryden og tilsæt krydderierne, og de hakkede tomater.
Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 20 min. (hvidkålen skal stadig være lidt sprød).
Smag til med salt og peber.
Server med et stykke godt brød.
<google>DANSK</google>
Irsk Lammegryde
4 personer
Ingredienser
- ½ kg lammesmåkød
- 2 skiver letsaltet flæsk
- 1 gulerod
- 1 persillerod
- 2 porrer
- ½ - 1 kg hvidkål
- 1 fed hvidløg
- 2-3 kviste timian
- 2 dl øl
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
- 1 bundt persille
- groft brød
Fremgangsmåde
Kødet skæres i tern. Flæsket skæres i meget små tern. Gulerod, persillerod og porrer skæres i skiver.
Hvidkålen snittes groft og hvidløget hakkes. Kød og grøntsager kommes lagvis i en tykbundet gryde.
Timian, øl, salt og peber tilsættes.
Retten snurrer under låg ca. 1 ¼ time til kødet er mørt.
Pyntes med hakket persille og serveres med groft brød.
<google>DANSK</google>