Lam i hvidkål: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
Line 28: Line 28:
<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>


==Får i kål==[[File:Får i kål.jpg|right]]
6-8 personer
====Ingredienser====
* 1,5 kilo kød fra lammebov med ben.
* 1,5 kilo hvidkål (1 hoved)
* 2 spsk sort peber
* salt
* vand
====Fremgangsmåde====
Tag en stor gryde.<br>
Placer lammebenene nederst. Skær kødet i store, grove stykker.<br>
Halver hvidkålshovedet, skær derefter ca. 6 både af hver halvdel og sørg for at have lidt af stokken med.<br>
Læg nu lammekød og kål lagvis i gryden.<br>
Strø hele peberkorn og rigeligt salt på lagene.<br>
Slut af med at hælde vand på, så det næsten dækker (endelig ikke for meget).<br>
Sæt gryden over ilden og lad den simre i minimum 2 ½ time.<br>
Kødet bør da være meget mørt.<br>
Server med kogte kartofler og lidt dijonsennep.
Får i kål er en af de sammenkogte retter, der næsten er bedre opvarmet dagen efter.


==Irsk Lammegryde==
==Irsk Lammegryde==

Revision as of 08:23, 7 February 2016

Lam i kål

4 personer

Ingredienser

  • 400 g lammesmåkød i tern (ca. 2 cm.) (eller 400 g hakket lammekød det er ligeså godt)
  • 800 g hvidkål i mindre stykker (ca. 2 x 2 cm)
  • 2 dåser flåede hakkede tomater
  • ½ tsk karry
  • ½ tsk salvie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 2 lauerbærblade
  • 1 tsk Groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kom olie i en tykbundet stegegryde.
Tilsæt karry og lad det bruse af.
Del lammekødet i 2 portioner og brun hver portion for sig.
Sauter hvidkålen en smule (må ikke blive brun).
Kom alt lammekødet tilbage i stegegryden og tilsæt krydderierne, og de hakkede tomater.
Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 20 min. (hvidkålen skal stadig være lidt sprød).
Smag til med salt og peber.

Server med et stykke godt brød.

<google>DANSK</google>


Irsk Lammegryde

4 personer

Ingredienser

  • ½ kg lammesmåkød
  • 2 skiver letsaltet flæsk
  • 1 gulerod
  • 1 persillerod
  • 2 porrer
  • ½ - 1 kg hvidkål
  • 1 fed hvidløg
  • 2-3 kviste timian
  • 2 dl øl
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 bundt persille
  • groft brød

Fremgangsmåde

Kødet skæres i tern. Flæsket skæres i meget små tern. Gulerod, persillerod og porrer skæres i skiver.
Hvidkålen snittes groft og hvidløget hakkes. Kød og grøntsager kommes lagvis i en tykbundet gryde.
Timian, øl, salt og peber tilsættes.
Retten snurrer under låg ca. 1 ¼ time til kødet er mørt.

Pyntes med hakket persille og serveres med groft brød.

<google>DANSK</google>

id=siteTree