Lam i hvidkål: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
Line 29: Line 29:




==Får i kål==
==Får i kål==[[File:Får i kål.jpg|right]]
6-8 personer
6-8 personer
====Ingredienser====
====Ingredienser====

Revision as of 06:48, 20 April 2014

Lam i kål

4 personer

Ingredienser

  • 400 g lammesmåkød i tern (ca. 2 cm.) (eller 400 g hakket lammekød det er ligeså godt)
  • 800 g hvidkål i mindre stykker (ca. 2 x 2 cm)
  • 2 dåser flåede hakkede tomater
  • ½ tsk karry
  • ½ tsk salvie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 2 lauerbærblade
  • 1 tsk Groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kom olie i en tykbundet stegegryde.
Tilsæt karry og lad det bruse af.
Del lammekødet i 2 portioner og brun hver portion for sig.
Sauter hvidkålen en smule (må ikke blive brun).
Kom alt lammekødet tilbage i stegegryden og tilsæt krydderierne, og de hakkede tomater.
Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 20 min. (hvidkålen skal stadig være lidt sprød).
Smag til med salt og peber.

Server med et stykke godt brød.

<google>DANSK</google>


==Får i kål==

Får i kål.jpg

6-8 personer

Ingredienser

  • 1,5 kilo kød fra lammebov med ben.
  • 1,5 kilo hvidkål (1 hoved)
  • 2 spsk sort peber
  • salt
  • vand

Fremgangsmåde

Tag en stor gryde.
Placer lammebenene nederst. Skær kødet i store, grove stykker.
Halver hvidkålshovedet, skær derefter ca. 6 både af hver halvdel og sørg for at have lidt af stokken med.
Læg nu lammekød og kål lagvis i gryden.
Strø hele peberkorn og rigeligt salt på lagene.
Slut af med at hælde vand på, så det næsten dækker (endelig ikke for meget).
Sæt gryden over ilden og lad den simre i minimum 2 ½ time.
Kødet bør da være meget mørt.

Server med kogte kartofler og lidt dijonsennep.

Får i kål er en af de sammenkogte retter, der næsten er bedre opvarmet dagen efter.

Irsk Lammegryde

4 personer

Ingredienser

  • ½ kg lammesmåkød
  • 2 skiver letsaltet flæsk
  • 1 gulerod
  • 1 persillerod
  • 2 porrer
  • ½ - 1 kg hvidkål
  • 1 fed hvidløg
  • 2-3 kviste timian
  • 2 dl øl
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 bundt persille
  • groft brød

Fremgangsmåde

Kødet skæres i tern. Flæsket skæres i meget små tern. Gulerod, persillerod og porrer skæres i skiver.
Hvidkålen snittes groft og hvidløget hakkes. Kød og grøntsager kommes lagvis i en tykbundet gryde.
Timian, øl, salt og peber tilsættes.
Retten snurrer under låg ca. 1 ¼ time til kødet er mørt.

Pyntes med hakket persille og serveres med groft brød.

<google>DANSK</google>

id=siteTree