Lam i hvidkål: Difference between revisions
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 52: | Line 52: | ||
Får i kål er en af de sammenkogte retter, der næsten er bedre opvarmet dagen efter. | Får i kål er en af de sammenkogte retter, der næsten er bedre opvarmet dagen efter. | ||
==Irsk Lammegryde== | |||
4 personer | |||
====Ingredienser==== | |||
* ½ kg lammesmåkød | |||
* 2 skiver letsaltet flæsk | |||
* 1 gulerod | |||
* 1 persillerod | |||
* 2 porrer | |||
* ½ - 1 kg hvidkål | |||
* 1 fed hvidløg | |||
* 2-3 kviste timian | |||
* 2 dl øl | |||
* 1 tsk salt | |||
* friskkværnet peber | |||
* 1 bundt persille | |||
* groft brød | |||
====Fremgangsmåde==== | |||
Kødet skæres i tern. Flæsket skæres i meget små tern. Gulerod, persillerod og porrer skæres i skiver.<br> | |||
Hvidkålen snittes groft og hvidløget hakkes. Kød og grøntsager kommes lagvis i en tykbundet gryde.<br> | |||
Timian, øl, salt og peber tilsættes.<br> | |||
Retten snurrer under låg ca. 1 ¼ time til kødet er mørt. | |||
Pyntes med hakket persille og serveres med groft brød. | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 15:18, 17 April 2014
Lam i kål
4 personer
Ingredienser
- 400 g lammesmåkød i tern (ca. 2 cm.) (eller 400 g hakket lammekød det er ligeså godt)
- 800 g hvidkål i mindre stykker (ca. 2 x 2 cm)
- 2 dåser flåede hakkede tomater
- ½ tsk karry
- ½ tsk salvie
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk oregano
- ½ tsk stødt ingefær
- 2 lauerbærblade
- 1 tsk Groft salt
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Kom olie i en tykbundet stegegryde.
Tilsæt karry og lad det bruse af.
Del lammekødet i 2 portioner og brun hver portion for sig.
Sauter hvidkålen en smule (må ikke blive brun).
Kom alt lammekødet tilbage i stegegryden og tilsæt krydderierne, og de hakkede tomater.
Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 20 min. (hvidkålen skal stadig være lidt sprød).
Smag til med salt og peber.
Server med et stykke godt brød.
<google>DANSK</google>
Får i kål
6-8 personer
Ingredienser
- 1,5 kilo kød fra lammebov med ben.
- 1,5 kilo hvidkål (1 hoved)
- 2 spsk sort peber
- salt
- vand
Fremgangsmåde
Tag en stor gryde.
Placer lammebenene nederst. Skær kødet i store, grove stykker.
Halver hvidkålshovedet, skær derefter ca. 6 både af hver halvdel og sørg for at have lidt af stokken med.
Læg nu lammekød og kål lagvis i gryden.
Strø hele peberkorn og rigeligt salt på lagene.
Slut af med at hælde vand på, så det næsten dækker.
Sæt gryden over ilden og lad den simre i minimum 2 ½ time.
Kødet bør da være meget mørt.
Server med kogte kartofler og lidt dijonsennep.
Får i kål er en af de sammenkogte retter, der næsten er bedre opvarmet dagen efter.
Irsk Lammegryde
4 personer
Ingredienser
- ½ kg lammesmåkød
- 2 skiver letsaltet flæsk
- 1 gulerod
- 1 persillerod
- 2 porrer
- ½ - 1 kg hvidkål
- 1 fed hvidløg
- 2-3 kviste timian
- 2 dl øl
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
- 1 bundt persille
- groft brød
Fremgangsmåde
Kødet skæres i tern. Flæsket skæres i meget små tern. Gulerod, persillerod og porrer skæres i skiver.
Hvidkålen snittes groft og hvidløget hakkes. Kød og grøntsager kommes lagvis i en tykbundet gryde.
Timian, øl, salt og peber tilsættes.
Retten snurrer under låg ca. 1 ¼ time til kødet er mørt.
Pyntes med hakket persille og serveres med groft brød.
<google>DANSK</google>