Lam i hvidkål: Difference between revisions
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 28: | Line 28: | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> | ||
==Får i kål== | |||
6-8 personer | 6-8 personer | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
Line 36: | Line 38: | ||
* vand | * vand | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Tag en stor gryde.<br> | Tag en stor gryde.<br> |
Revision as of 14:58, 17 April 2014
Lam i kål
4 personer
Ingredienser
- 400 g lammesmåkød i tern (ca. 2 cm.) (eller 400 g hakket lammekød det er ligeså godt)
- 800 g hvidkål i mindre stykker (ca. 2 x 2 cm)
- 2 dåser flåede hakkede tomater
- ½ tsk karry
- ½ tsk salvie
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk oregano
- ½ tsk stødt ingefær
- 2 lauerbærblade
- 1 tsk Groft salt
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Kom olie i en tykbundet stegegryde.
Tilsæt karry og lad det bruse af.
Del lammekødet i 2 portioner og brun hver portion for sig.
Sauter hvidkålen en smule (må ikke blive brun).
Kom alt lammekødet tilbage i stegegryden og tilsæt krydderierne, og de hakkede tomater.
Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 20 min. (hvidkålen skal stadig være lidt sprød).
Smag til med salt og peber.
Server med et stykke godt brød.
<google>DANSK</google>
Får i kål
6-8 personer
Ingredienser
- 1,5 kilo kød fra lammebov med ben.
- 1,5 kilo hvidkål (1 hoved)
- 2 spsk sort peber
- salt
- vand
Fremgangsmåde
Tag en stor gryde.
Placer lammebenene nederst. Skær kødet i store, grove stykker.
Halver hvidkålshovedet, skær derefter ca. 6 både af hver halvdel og sørg for at have lidt af stokken med.
Læg nu lammekød og kål lagvis i gryden.
Strø hele peberkorn og rigeligt salt på lagene.
Slut af med at hælde vand på, så det næsten dækker.
Sæt gryden over ilden og lad den simre i minimum 2 ½ time.
Kødet bør da være meget mørt.
Server med kogte kartofler og lidt dijonsennep.
Får i kål er en af de sammenkogte retter, der næsten er bedre opvarmet dagen efter.
<google>DANSK</google>