Lakselasagne: Difference between revisions
Line 4: | Line 4: | ||
[[File:Lakselasagne.jpg|right]] | [[File:Lakselasagne.jpg|right]] | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* | * 1200 g frosset helbladet spinat | ||
* | * 250 g røget laks i tynde skiver | ||
* 1 | * 1 liter mornay sauce | ||
* 1/4 liter piskefløde | * 1/4 liter piskefløde | ||
* | * 2 spsk friskpresset citronsaft | ||
* | * 2 tsk groft salt | ||
* friskkværnet peber | * friskkværnet peber | ||
* 250 g lasagneplader | * 250 g lasagneplader | ||
* | * 200 g revet ost | ||
* lidt mælk | * lidt mælk | ||
Revision as of 16:01, 6 February 2016
<seo title="Opskrifter" /> 4 personer, kan med fordel laves i dobbelt størrelse, det er samme arbejde og så er der (næsten) til 2 dage
Ingredienser
- 1200 g frosset helbladet spinat
- 250 g røget laks i tynde skiver
- 1 liter mornay sauce
- 1/4 liter piskefløde
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- 2 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 250 g lasagneplader
- 200 g revet ost
- lidt mælk
Fremgangsmåde
Skær laksen i tynde strimler, hvis det er et helt stykke så i smalle skiver.
Kom den frosne spinat i en tykbundet gryde.
Damp spinaten ved kraftig varme og under omrøring ca. 10 min. til vandet er fordampet.
Tilsæt fløden og kog den ind ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min.
Tilsæt citronsaft, salt og peber.
Saml lasagnen i 4 lag bestående af:
Spinat
Mornay Sauce
Lasagneplader
... og til sidst resten af Mornay Saucen og lidt mælk så toppen ikke er tør.
Del spinatstuvningen i 4 portioner og laksestrimlerne i 3 portioner. Læg lagvis i et ovnfast fad (ca. 5 x 17 x 29 cm) - en lasagneplade, en portion spinatstuvning og 1/3 laks. Slut med spinatstuvning.
Bagetid: ca. 45 min. ved 175° varmluft, læg et stykke staniol over hvis den begynder at få for meget farve ovenpå.
Sæt uret på 30 min. og drys osten når der er ca. 15 min tilbage.
<google>DANSK</google>