Lakselasagne: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
Line 13: Line 13:
* 250 g lasagneplader
* 250 g lasagneplader
* 100 g revet ost
* 100 g revet ost
* lidt mølk
* lidt mælk


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====

Revision as of 17:34, 31 May 2014

<seo title="Opskrifter" /> 4 personer, kan med fordel laves i dobbelt størrelse, det er samme arbejde og så er der (næsten) til 2 dage

Lakselasagne.jpg

Ingredienser

  • 600 g frosset helbladet spinat
  • 175 g røget laks i tynde skiver
  • 1/2 liter mornay sauce
  • 1/4 liter piskefløde
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 250 g lasagneplader
  • 100 g revet ost
  • lidt mælk

Fremgangsmåde

Skær laksen i tynde strimler, hvis det er et helt stykke så i smalle skiver.

Kom den frosne spinat i en tykbundet gryde.
Damp spinaten ved kraftig varme og under omrøring ca. 10 min. til vandet er fordampet.
Tilsæt fløden og kog den ind ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min.
Tilsæt citronsaft, salt og peber.

Saml lasagnen i 4 lag bestående af:

Spinat
Mornay Sauce
Lasagneplader

... og til sidst resten af Mornay Saucen og lidt mælk så toppen ikke er tør.

Del spinatstuvningen i 4 portioner og laksestrimlerne i 3 portioner. Læg lagvis i et ovnfast fad (ca. 5 x 17 x 29 cm) - en lasagneplade, en portion spinatstuvning og 1/3 laks. Slut med spinatstuvning.

Bagetid: ca. 45 min. ved 175° varmluft, læg et stykke staniol over hvis den begynder at få for meget farve ovenpå.
Sæt uret på 30 min. og drys osten når der er ca. 15 min tilbage.

<google>DANSK</google>

id=siteTree