Lakselasagne: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 2: Line 2:
<seo title="Opskrifter" />
<seo title="Opskrifter" />
4 personer, kan med fordel laves i dobbelt størrelse, det er samme arbejde og så er der (næsten) til 2 dage
4 personer, kan med fordel laves i dobbelt størrelse, det er samme arbejde og så er der (næsten) til 2 dage
====Ingredienser====[[File:Lakselasagne.jpg|right]]
[[File:Lakselasagne.jpg|right]]
====Ingredienser====
* 600 g frosset helbladet spinat
* 600 g frosset helbladet spinat
* 175 g røget laks i tynde skiver
* 175 g røget laks i tynde skiver
Line 22: Line 23:
Tilsæt citronsaft, salt og peber.<br>
Tilsæt citronsaft, salt og peber.<br>


Saml lasagnen i 4 lag:
Saml lasagnen i 4 lag bestående af:


Spinat<br>
Spinat<br>
Line 28: Line 29:
Lasagneplader
Lasagneplader


Juster med mælk så der ikke er luft i lagene.
... og til sidst resten af Mornay Saucen og lidt mælk så toppen ikke er tør.
Slut af med et lag af Mornay Sauce og lidt mælk så toppen ikke er tør.


Del spinatstuvningen i 4 portioner og laksestrimlerne i 3 portioner. Læg lagvis i et ovnfast fad (ca. 5 x 17 x 29 cm) - en lasagneplade, en portion spinatstuvning og 1/3 laks. Slut med spinatstuvning.
Del spinatstuvningen i 4 portioner og laksestrimlerne i 3 portioner. Læg lagvis i et ovnfast fad (ca. 5 x 17 x 29 cm) - en lasagneplade, en portion spinatstuvning og 1/3 laks. Slut med spinatstuvning.

Revision as of 17:04, 23 April 2014

<seo title="Opskrifter" /> 4 personer, kan med fordel laves i dobbelt størrelse, det er samme arbejde og så er der (næsten) til 2 dage

Lakselasagne.jpg

Ingredienser

  • 600 g frosset helbladet spinat
  • 175 g røget laks i tynde skiver
  • 1/2 liter mornay sauce
  • 1/4 liter piskefløde
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 250 g lasagneplader
  • 100 g revet ost
  • lidt mølk

Fremgangsmåde

Skær laksen i tynde strimler, hvis det er et helt stykke så i smalle skiver.

Kom den frosne spinat i en tykbundet gryde.
Damp spinaten ved kraftig varme og under omrøring ca. 10 min. til vandet er fordampet.
Tilsæt fløden og kog den ind ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min.
Tilsæt citronsaft, salt og peber.

Saml lasagnen i 4 lag bestående af:

Spinat
Mornay Sauce
Lasagneplader

... og til sidst resten af Mornay Saucen og lidt mælk så toppen ikke er tør.

Del spinatstuvningen i 4 portioner og laksestrimlerne i 3 portioner. Læg lagvis i et ovnfast fad (ca. 5 x 17 x 29 cm) - en lasagneplade, en portion spinatstuvning og 1/3 laks. Slut med spinatstuvning.

Bagetid: ca. 45 min. ved 175° varmluft, læg et stykke staniol over hvis den begynder at få for meget farve ovenpå.
Sæt uret på 30 min. og drys osten når der er ca. 15 min tilbage.

<google>DANSK</google>

id=siteTree