Lakselasagne: Difference between revisions
No edit summary |
|||
Line 43: | Line 43: | ||
Del spinatstuvningen i 4 portioner og laksestrimlerne i 3 portioner. Læg lagvis i et ovnfast fad (ca. 5 x 17 x 29 cm) - en lasagneplade, en portion spinatstuvning og 1/3 laks. Slut med spinatstuvning. | Del spinatstuvningen i 4 portioner og laksestrimlerne i 3 portioner. Læg lagvis i et ovnfast fad (ca. 5 x 17 x 29 cm) - en lasagneplade, en portion spinatstuvning og 1/3 laks. Slut med spinatstuvning. | ||
Bagetid: ca. 45 min ved 175° varmluft, læg et stykke staniol over hvis den begynder at få for meget farve ovenpå.<br> | Bagetid: ca. 45 min. ved 175° varmluft, læg et stykke staniol over hvis den begynder at få for meget farve ovenpå.<br> | ||
Sæt uret på 30 min. og drys osten når der er ca. 15 min tilbage. | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 16:49, 23 April 2014
<seo title="Opskrifter" /> 4 personer, kan med fordel laves i dobbelt størrelse, det er samme arbejde og så er der (næsten) til 2 dage
Ingredienser
- 600 g frosset helbladet spinat
- 175 g røget laks i tynde skiver
- 1/2 liter mornay sauce
- 1/4 liter piskefløde
- 1 spsk friskpresset citronsaft
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 250 g lasagneplader
- 100 g revet ost
- lidt mølk
Fremgangsmåde
Skær laksen i tynde strimler, hvis det er et helt stykke så i smalle skiver.
Kom den frosne spinat i en tykbundet gryde.
Damp spinaten ved kraftig varme og under omrøring ca. 10 min. til vandet er fordampet.
Tilsæt fløden og kog den ind ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min.
Tilsæt citronsaft, salt og peber.
Saml lasagnen i lag (juster med mælk så der ikke er luft i lagene):
Spinat
Mornay Sauce
Lasagneplader
Spinat
Mornay Sauce
Lasagneplader
Spinat
Mornay Sauce
Lasagneplader
Spinat
Mornay Sauce
Lasagneplader
Mornay Sauce
Del spinatstuvningen i 4 portioner og laksestrimlerne i 3 portioner. Læg lagvis i et ovnfast fad (ca. 5 x 17 x 29 cm) - en lasagneplade, en portion spinatstuvning og 1/3 laks. Slut med spinatstuvning.
Bagetid: ca. 45 min. ved 175° varmluft, læg et stykke staniol over hvis den begynder at få for meget farve ovenpå.
Sæt uret på 30 min. og drys osten når der er ca. 15 min tilbage.
<google>DANSK</google>