Kyllingegullash: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
 
(5 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Hovedretter}}
4 personer
4 personer
====Ingredienser====
====Ingredienser====
=====Gullash=====
* 600 g kyllingebryst eller filet
* 600 g kyllingebryst eller filet
* 2 løg
* 2 løg
* 6 fed hvidløg
* 6 fed hvidløg
* 3 røde peberfrugter
* 3 røde peberfrugter
* 200g kartofler
* 200 g kartofler
* 70g tomatpuré (en lille dåse)
* 70 g tomatpuré (en lille dåse)
* 1 dåse hakkede tomater
* 1 dåse hakkede tomater
* 5dl vand
* 5 dl vand
* 3 kyllinge bouillon terninger
* 3 kyllinge bouillon terninger
* 2 tsk chilli pulver
* 2 tsk chilli pulver
Line 40: Line 41:
Lad det koge under låg i 20-30 minutter, til kartoflerne er blevet møre.<br>
Lad det koge under låg i 20-30 minutter, til kartoflerne er blevet møre.<br>


Hak persillen fint og bland det med græsk yoghurt og ½ tsk. salt.<br>
Hak persillen fint og bland lidt over halvdelen med den græske yoghurt og ½ tsk. salt.<br>


Server gullashen i en skål med en klat persilleyoghurt på og drys med lidt finthakket persille, og et godt stykke brød.<br>
Server gullashen i en skål med en klat persilleyoghurt, et drys persille og et godt stykke brød.<br>


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 04:16, 23 December 2016

4 personer

Ingredienser

Gullash
  • 600 g kyllingebryst eller filet
  • 2 løg
  • 6 fed hvidløg
  • 3 røde peberfrugter
  • 200 g kartofler
  • 70 g tomatpuré (en lille dåse)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 5 dl vand
  • 3 kyllinge bouillon terninger
  • 2 tsk chilli pulver
  • 1 tsk salt
  • peber
  • olivenolie

evt.

  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk basilikum
Persilleyoughurt
  • 1 bundt persille
  • 2 dl græsk youghurt
  • ½ tsk salt
  • brød

Fremgangsmåde

Skær kyllingekødet i store tern.
Pil og hak løg og hvidløg fint.
Skær peberfrugterne i tern.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Brun kyllingekødet i olivenolie i en stor gryde til det har fået farve, ca. 3 minutter.
Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt og kartofler, og krydr med en tsk. salt.
Tilsæt tomatpure og brun det i 2 minutter. Tilsæt hakkede tomater, bouillon og vand.
Lad det koge under låg i 20-30 minutter, til kartoflerne er blevet møre.

Hak persillen fint og bland lidt over halvdelen med den græske yoghurt og ½ tsk. salt.

Server gullashen i en skål med en klat persilleyoghurt, et drys persille og et godt stykke brød.

<google>DANSK</google>

id=siteTree