Kylling i hvidvin

From Yggenyk
Revision as of 08:14, 11 March 2012 by WikiSysop (talk | contribs) (Created page with '{{Opskrifter}} ====Ingredienser==== * 1 kylling * 1 kvist frisk rosmarin * 2 spsk olivenolie * 1 flaske hvidvin * Salt & peber * 2-3 fed hvidløg * fintrevet peberrod * ½ pakke…')
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • 1 kylling
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 flaske hvidvin
  • Salt & peber
  • 2-3 fed hvidløg
  • fintrevet peberrod
  • ½ pakke smør
  • en sjat fløde

Fremgangsmåde

Rør smør, hvidløg, fintrevet peberrod og lidt salt sammen til en kryddersmør.
Rens kyllingen og del den i 2 halve.
Krydr kyllingen på alle sider med salt, rosmarin og peber.
Læg de 2 kyllingestykker i et fad, og sæt det i ovnen ved 180º varmluft. Efter 20-30 minutter tilsættes hvidvinen , lidt af kryddersmøret fordeles på oversiden af kyllingen, og kyllingen dækkes med folie. Det er vigtigt med folien, for ellers bliver peberroden svedet.
Kyllingen skal ialt stege ca. 5 kvarter til 1½ time. Kom lidt mere kryddersmør over hvert 10-15 minut.
De sidste 15 minutter, kommes en sjat piskefløde i fadet.

Serveres med løse ris og salat.

<google>DANSK</google>

id=siteTree