Kylling i hvidvin: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
Line 19: | Line 19: | ||
Læg de 2 kyllingestykker i et fad, og sæt det i ovnen ved 180º varmluft. | Læg de 2 kyllingestykker i et fad, og sæt det i ovnen ved 180º varmluft. | ||
Efter 20-30 minutter tilsættes hvidvinen.<br> | Efter 20-30 minutter tilsættes hvidvinen.<br> | ||
Lidt af kryddersmøret fordeles på oversiden af kyllingen | Lidt af kryddersmøret fordeles på oversiden af kyllingen.<br> | ||
Det er vigtigt med folien, | Kyllingen dækkes med folie, og sættes tilbage i ovnen.<br> | ||
Kyllingen skal ialt stege ca. 5 kvarter til 1½ time | Det er vigtigt med folien, ellers bliver peberroden svedet.<br> | ||
Kom lidt mere kryddersmør over hvert 10-15 minut.<br> | |||
Kyllingen skal ialt stege ca. 5 kvarter til 1½ time, alt efter størrelse.<br> | |||
De sidste 15 minutter, kommes en sjat piskefløde i fadet.<br> | De sidste 15 minutter, kommes en sjat piskefløde i fadet.<br> | ||
Revision as of 08:18, 11 March 2012
Ingredienser
- 1 kylling
- 1 kvist frisk rosmarin
- 2 spsk olivenolie
- 1 flaske hvidvin
- Salt & peber
- 2-3 fed hvidløg
- fintrevet peberrod
- ½ pakke smør
- en sjat fløde
Fremgangsmåde
Rør smør, hvidløg, fintrevet peberrod og lidt salt sammen til en kryddersmør.
Rens kyllingen og del den i 2 halve.
Krydr kyllingen på alle sider med salt, rosmarin og peber.
Læg de 2 kyllingestykker i et fad, og sæt det i ovnen ved 180º varmluft.
Efter 20-30 minutter tilsættes hvidvinen.
Lidt af kryddersmøret fordeles på oversiden af kyllingen.
Kyllingen dækkes med folie, og sættes tilbage i ovnen.
Det er vigtigt med folien, ellers bliver peberroden svedet.
Kom lidt mere kryddersmør over hvert 10-15 minut.
Kyllingen skal ialt stege ca. 5 kvarter til 1½ time, alt efter størrelse.
De sidste 15 minutter, kommes en sjat piskefløde i fadet.
Serveres med løse ris og salat.
<google>DANSK</google>