Kylling i hvidvin: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(Created page with '{{Opskrifter}} ====Ingredienser==== * 1 kylling * 1 kvist frisk rosmarin * 2 spsk olivenolie * 1 flaske hvidvin * Salt & peber * 2-3 fed hvidløg * fintrevet peberrod * ½ pakke…')
 
Line 18: Line 18:
Krydr kyllingen på alle sider med salt, rosmarin og peber.<br>
Krydr kyllingen på alle sider med salt, rosmarin og peber.<br>
Læg de 2 kyllingestykker i et fad, og sæt det i ovnen ved 180º varmluft.
Læg de 2 kyllingestykker i et fad, og sæt det i ovnen ved 180º varmluft.
Efter 20-30 minutter tilsættes hvidvinen , lidt af kryddersmøret fordeles på oversiden af kyllingen, og kyllingen dækkes med folie. Det er vigtigt med folien, for ellers bliver peberroden svedet.<br>
Efter 20-30 minutter tilsættes hvidvinen.<br>
Lidt af kryddersmøret fordeles på oversiden af kyllingen, og kyllingen dækkes med folie.<br>
Det er vigtigt med folien, for ellers bliver peberroden svedet.<br>
Kyllingen skal ialt stege ca. 5 kvarter til 1½ time. Kom lidt mere kryddersmør over hvert 10-15 minut.<br>
Kyllingen skal ialt stege ca. 5 kvarter til 1½ time. Kom lidt mere kryddersmør over hvert 10-15 minut.<br>
De sidste 15 minutter, kommes en sjat piskefløde i fadet.<br>
De sidste 15 minutter, kommes en sjat piskefløde i fadet.<br>

Revision as of 08:15, 11 March 2012

Ingredienser

  • 1 kylling
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 flaske hvidvin
  • Salt & peber
  • 2-3 fed hvidløg
  • fintrevet peberrod
  • ½ pakke smør
  • en sjat fløde

Fremgangsmåde

Rør smør, hvidløg, fintrevet peberrod og lidt salt sammen til en kryddersmør.
Rens kyllingen og del den i 2 halve.
Krydr kyllingen på alle sider med salt, rosmarin og peber.
Læg de 2 kyllingestykker i et fad, og sæt det i ovnen ved 180º varmluft. Efter 20-30 minutter tilsættes hvidvinen.
Lidt af kryddersmøret fordeles på oversiden af kyllingen, og kyllingen dækkes med folie.
Det er vigtigt med folien, for ellers bliver peberroden svedet.
Kyllingen skal ialt stege ca. 5 kvarter til 1½ time. Kom lidt mere kryddersmør over hvert 10-15 minut.
De sidste 15 minutter, kommes en sjat piskefløde i fadet.

Serveres med løse ris og salat.

<google>DANSK</google>

id=siteTree