Kransekage: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 1: Line 1:
[[Category:Danske sider]]
[[Category:Danske sider]]
[[Category:Opskrifter]]__NOTOC__
[[Category:Opskrifter]]__NOTOC__
[[Image:Kransekage.jpg|right|400px]]
[[Image:Kransekage.jpg|right|300px]]
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* ½ kg marcipan
* ½ kg marcipan

Revision as of 17:51, 5 January 2008

Kransekage.jpg

Ingredienser

  • ½ kg marcipan
  • 175 g (3,5 dl) flormelis
  • 1 æggehvide

Glasur

  • 200g flormelis til glasur
  • 1 tsk eddike
  • 1 pastoriseret æggehvide (der er tit 1½ i et bæger det giver alt for meget glasur hvis det hele bruges)

Fremgangsmåde

Marcipan flormelis og æggehvide røres/æltes sammen.
Det får en klistret konsistens, men det forsvinder efter en tur i køleskabet.
Sæt massen 3 timer i køleskabet.
Rul dejen ud i stænger og tryk den til en trekantet form med fingrene. Det kan være en fordel at skylle fingrene i koldt vand, så hænger dejen ikke så nemt i. Pas på ikke at varme dejen for meget med fingrene.
Skær stængerne ud i stykker med længden 8-11-14-17-20-23-26-29 cm.
Form dejen til ringe på en plade med bagepapir.
Put en ekstra bageplade under den kagerne står på, så bliver de ikke så nemt brændt i bunden.
Bag ringene ved 225 grader i 7-10 minutter, hold godt øje med at de ikke bliver for mørke for oven eller neden under.

Glasur

Rør flormelis med eddike og æggehvide. Brug ikke hele viden, men kom i til glasuren har en passende konsistens.
Lav et kræmmerhus af en trekant madpapir eller bagepapir til at sprøjte glasuren ud med, det er en god ide at bruge en klipsemaskine til at holde det sammen med.

Når kagen er kølet lidt af pyntes ringene med glasur en ad gangen og stables straks oven på hinanden.

Kagen kan pyntes med flag og knallerter.

<google>DANSK</google>

id=siteTree