Koldhævede hvedeboller: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
 
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Bagværk}}
<keywords content="Bagværk Brød Bage Bageopskrifter Madopskrifter" />
<keywords content="Bagværk Brød Bage Bageopskrifter Madopskrifter" />
====Ingredienser====
====Ingredienser====

Latest revision as of 14:25, 4 December 2016

<keywords content="Bagværk Brød Bage Bageopskrifter Madopskrifter" />

Ingredienser

  • 15 gram gær
  • 2 tsk. salt
  • 6 dl lunken vand
  • 1 spsk. olie
  • 700 g hvedemel (heraf kan 50-100 g erstattes af fuldkornshvedemel)
  • evt. salt og rosmarin eller birkes

Fremgangsmåde

Dejen skal hæve i køleskab 6-8 timer.
Hvis man laver dejen om aftenen kan den bages til morgenbrød dagen efter.

Rør gær salt sammen.
Tilsæt vand og derefter olie.
Rør melet i tyk grødagtig konsistens.
Sæt skålen i køleskabet 6-8 timer.

Kom bollerne på pladen med en ske, det nemmeste er at 'hælde' en bolle ud af skålen ad gangen. Skeen kan dyppes i koldt vand så dejen ikke klistrer fast.
Opskriften er til 12 boller, men hvis man vil bruge dem til club sandwich eller frikadellesandwich skal man kun lave 8. Pas på ikke at røre for meget i dejen, så luften går af.

Bollerne kan pensles med mælk, og man kan komme: salt og rosmarin eller birkes på.

Bollerne bages ved 250º i ca. 20 min. Når de er lysebrune ovenpå, og lyder hult, når man banker på bunden, er de færdige.

<google>DANSK</google>

id=siteTree