John Prices ungarske gullash: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 17: Line 17:
====Tilbehør====
====Tilbehør====
* kartoffelmos
* kartoffelmos
* evt. creme fraiche 38%


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====

Revision as of 12:44, 17 January 2015

Ingredienser

  • 2 kg kød, lige dele okse-, kalve- og svinekød (i terninger)
  • 5 løg (hakkede)
  • 50 g smør
  • 5-6 spsk paprika (den milde type)
  • 2 spsk mel
  • 4-5 gulerødder (i skiver)
  • 2 tsk salt
  • 1½ tsk peber
  • 3 laurbærblade
  • 1½ spsk kommen (hvis man er glad for kommen så kom 1 spsk i)
  • 140 g konc. tomatpuré (brug den fra dåse)
  • 1 liter suppe eller bouillon
  • ½ liter piskefløde

Tilbehør

  • kartoffelmos
  • evt. creme fraiche 38%

Fremgangsmåde

Svits først løgene klare i lidt af smørret.
Tag dem op af gryden. Kom resten af smørret i og brun herefter kødet i mindre portioner ad gangen.

Rør paprikaen ud heri.
Drys melet over. Kom løgene tilbage i gryden og tilsæt gulerødderne.
Krydr med salt og peber og tilsæt laurbærblade samt kommen.

Rør pureen ud i lidt af suppen og hæld det i gryden sammen med resten af suppen/bouillonen.
Lad det hele koge stilfærdigt under låg, til kødet er mørt. Fjern så låget og lad væden koge lidt ind, før piskefløden tilsættes.
Lad det småkoge endnu nogle min.
Smag til.

Retten serveres med kartoffelmos, og evt. kan der kommes en god klat cremefraiche på hver portion.

<google>DANSK</google>

id=siteTree