Jims Laheys perfekte brød: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(Created page with "{{Bagværk}} ====Ingredienser==== ====Fremgangsmåde==== <google>DANSK</google>")
 
No edit summary
Line 1: Line 1:
{{Bagværk}}
{{Bagværk}}
Italiensk brød med kraftig skorpe og god krumme.
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 1 g tørgær eller en klump almindelig gær på størrelse med en ært
* 300 g vand - du kan erstatte 1/4 af væsken med pilsnerøl
* 400 g hvedemel - du kan erstatte en 1/4 hvedemel eller mere med grovere melsorter.
* 8 g salt
* evt en spiseskefuld eddike for at efterligne smagen af surdej. Det er snyd, men fungerer godt.


* en gryde, der kan gå i ovnen


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====


Den høje varme i gryden sørger normalt for, at brødet ikke brænder på, når det hældes i. Men du kan drysse lidt mel i gryden, lige før du hælder dejen i, hvis du vil være på den sikre side. Dejen kan også efterhæve i en skål foret med bagepapir, hvorefter du lægger bagepapir og dej i gryden.<br>


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 08:46, 7 February 2016

Italiensk brød med kraftig skorpe og god krumme.

Ingredienser

  • 1 g tørgær eller en klump almindelig gær på størrelse med en ært
  • 300 g vand - du kan erstatte 1/4 af væsken med pilsnerøl
  • 400 g hvedemel - du kan erstatte en 1/4 hvedemel eller mere med grovere melsorter.
  • 8 g salt
  • evt en spiseskefuld eddike for at efterligne smagen af surdej. Det er snyd, men fungerer godt.
  • en gryde, der kan gå i ovnen

Fremgangsmåde

Den høje varme i gryden sørger normalt for, at brødet ikke brænder på, når det hældes i. Men du kan drysse lidt mel i gryden, lige før du hælder dejen i, hvis du vil være på den sikre side. Dejen kan også efterhæve i en skål foret med bagepapir, hvorefter du lægger bagepapir og dej i gryden.

<google>DANSK</google>

id=siteTree