Hummus: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
 
(13 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Tilbehør}}
===Ingredienser===
===Ingredienser===
* 500 g tørrede kikærter (eller Butter Beans også kaldet Lima bønner)
* 200g tørrede kikærter eller 400 g kogte
* 3 laurbærblade til kogning af kikærterne
* 3 laurbærblade til kogning af kikærterne
* 2 tsk salt til kogning af kikærterne
* 2 tsk salt til kogning af kikærterne
* 1 spsk bagepulver http://mads-madglad.blogspot.dk/2012/06/hemmeligheden-bag-en-god-humus.html


* 3 dl olivenolie
* 3 dl olivenolie
Line 15: Line 17:


===Fremgangsmåde===
===Fremgangsmåde===
Ærterene blødes ud i mindst 10 timer ([http://www.dr.dk/DR2/camillaplum/og-den-sorte-gryde/Opskrifter/2010/uds_7/20100316140530.htm Ifølge Camilla Plum behøver man ikke udbløde kikærter, men Butter Beans skal udblødes]).<br>
Ærterene koges 1 time sammen med 2 tsk salt og laurbærbladene og bagepulver.<br>
Ærterene koges 1 time i nyt vand sammen med 2 tsk salt og laurbærbladene).<br>
Kikærterne hakkes i en kødhakker gennem skiven med de mindste huller eller blendes.<br>
Kogte kikærter, oliven olie, citronsaft, cremefraiche og hvidløg blendes sammen til konsistensen passer.<br>
Kogte kikærter, oliven olie, citronsaft, cremefraiche og hvidløg blendes sammen til konsistensen passer.<br>
Man kan også vælge at hakke kikærterne i en kødhakker, lave en stor portion og fryse nogen af de hakkede kikærter til en anden gang.<br>
Man kan også vælge at hakke kikærterne i en kødhakker, lave en stor portion og fryse nogen af de hakkede kikærter til en anden gang.<br>
Line 26: Line 28:


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>
==Den fra restaurent mellemrum==
===Ingredienser===
* 200g tørrede kikærter eller 400 g kogte
* 2 tsk salt til kogning af kikærterne
* 1 spsk bagepulver http://mads-madglad.blogspot.dk/2012/06/hemmeligheden-bag-en-god-humus.html
* 1 stort fed hvidløg
* saft fra 1 citron
* max 1 dl olivenolie måske mindre
* 1 spsk Tandoori Masala (den fra Steffen O er go https://steffen-o.dk/krydderier/1801-tandoori-masala-mix-200gr.html
* 1½ tsk salt
===Fremgangsmåde===
Ærterene koges 1 time sammen med 2 tsk salt og laurbærbladene og bagepulver.<br>
Kikærterne hakkes i en kødhakker gennem skiven med de mindste huller eller blendes.<br>
Hvidløg, citron, olivenolie, Tandoori Masala og salt røres i.


==Alternativ mere klassisk udgave==
==Alternativ mere klassisk udgave==
===Ingredienser===
===Ingredienser===
* 250-300 g tørrede kikærter
* 200g tørrede kikærter eller 400 g kogte
* 3 laurbærblade
* 3 laurbærblade
* 2 bouillon terninger
* 2 bouillon terninger
Line 35: Line 55:
* 4 fed hvidløg
* 4 fed hvidløg
* saft fra 1 citron
* saft fra 1 citron
* 1-2 spsk tahin (eller peanutbutter, hvis man ikke har tahin)
* 1-2 spsk lys tahin (eller peanutbutter, hvis man ikke har tahin)
* 1 tsk spidskommen
* 1 tsk spidskommen
* revet ingefær (hvis man har noget)
* revet ingefær (hvis man har noget)
Line 53: Line 73:
<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>


==Hummus af bønner==
==Hummus af bønner==
Sund udgave uden olie
Sund udgave uden olie

Latest revision as of 14:00, 13 July 2023

Ingredienser


  • 3 dl olivenolie
  • saft fra 2 citroner
  • 2 dl creme fraiche
  • 6 fed hvidløg
  • 4 tsk salt til at smage til med
  • 2 tsk timian (frisk eller tørret)
  • 2 knsp cayennepeber
  • 1 bundt persille

Fremgangsmåde

Ærterene koges 1 time sammen med 2 tsk salt og laurbærbladene og bagepulver.
Kikærterne hakkes i en kødhakker gennem skiven med de mindste huller eller blendes.
Kogte kikærter, oliven olie, citronsaft, cremefraiche og hvidløg blendes sammen til konsistensen passer.
Man kan også vælge at hakke kikærterne i en kødhakker, lave en stor portion og fryse nogen af de hakkede kikærter til en anden gang.

Smag til med salt, cayennepeber, timian og persille.

Serveres som frokostmåltid, pyntet med oliven, lidt tomatbåde og hjemmebagt Focaccia.
Kan også bruges som tilbehør til middagsretter.

<google>DANSK</google>

Den fra restaurent mellemrum

Ingredienser


Fremgangsmåde

Ærterene koges 1 time sammen med 2 tsk salt og laurbærbladene og bagepulver.
Kikærterne hakkes i en kødhakker gennem skiven med de mindste huller eller blendes.
Hvidløg, citron, olivenolie, Tandoori Masala og salt røres i.

Alternativ mere klassisk udgave

Ingredienser

  • 200g tørrede kikærter eller 400 g kogte
  • 3 laurbærblade
  • 2 bouillon terninger
  • 2 dl olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • saft fra 1 citron
  • 1-2 spsk lys tahin (eller peanutbutter, hvis man ikke har tahin)
  • 1 tsk spidskommen
  • revet ingefær (hvis man har noget)
  • cayennepeber
  • 4 tsk salt til at smage til med

Fremgangsmåde

Kog kikærterne i 1½ time kom laurbærblade og bouillon i kogevandet.
Lad ærterne køle af, evt. i koldt vand.

Blend kikærter, tahin, olie, hvidløg, citronsaft, spidskommen og revet ingefær sammen til konsistensen passer.
Smag til med salt og cayennepeber.

Serveres som frokostmåltid, pyntet med oliven, lidt tomatbåde og hjemmebagt Focaccia.
Kan også bruges som tilbehør til middagsretter.

<google>DANSK</google>

Hummus af bønner

Sund udgave uden olie

Ingredienser

  • 200 g hvide bønner, tørrede
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk tahin
  • 1 håndfuld rucolasalat
  • 1 spsk oregano, frisk
  • 20 g parmesan
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 spsk soja
  • 3 spsk citronsaft
  • 1 dl yoghurt naturel
  • salt
  • cayennepeber

Fremgangsmåde

Læg bønnerne i blød natten over.

Sigt vandet fra, og sæt bønnerne over i nyt, letsaltet vand.
Kog dem i cirka en time, til de er møre.
Sigt vandet fra.

Blend de kogte bønner sammen med hvidløg, tahin, rucola, oregano, revet parmesanost, spidskommen, soja, citronsaft og yoghurt til konsistensen er lind.

Smag til med salt og cayennepeber.

id=siteTree