Hummus: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
Line 18: Line 18:
Ærterene blødes ud i mindst 10 timer ([http://www.dr.dk/DR2/camillaplum/og-den-sorte-gryde/Opskrifter/2010/uds_7/20100316140530.htm Ifølge Camilla Plum behøver man ikke udbløde kikærter, men Butter Beans skal udblødes]).<br>
Ærterene blødes ud i mindst 10 timer ([http://www.dr.dk/DR2/camillaplum/og-den-sorte-gryde/Opskrifter/2010/uds_7/20100316140530.htm Ifølge Camilla Plum behøver man ikke udbløde kikærter, men Butter Beans skal udblødes]).<br>
Ærterene koges 1 time i nyt vand sammen med 2 tsk salt og laurbærbladene).<br>
Ærterene koges 1 time i nyt vand sammen med 2 tsk salt og laurbærbladene).<br>
Alle ingredienserne blendes sammen til konsistensen passer.<br>
Kogte kikærter, oliven olie, citronsaft, cremefraiche og hvidløg blendes sammen til konsistensen passer.<br>
Man kan også vælge at hakke kikærterne i en kødhakker, lave en stor portion og fryse nogen af de hakkede kikærter til en anden gang.<br>
Man kan også vælge at hakke kikærterne i en kødhakker, lave en stor portion og fryse nogen af de hakkede kikærter til en anden gang.<br>



Revision as of 14:30, 2 February 2014

Ingredienser

  • 500 g tørrede kikærter (eller Butter Beans også kaldet Lima bønner)
  • 3 laurbærblade til kogning af kikærterne
  • 2 tsk salt til kogning af kikærterne


  • 3 dl olivenolie
  • saft fra 2 citroner
  • 2 dl creme fraiche
  • 6 fed hvidløg
  • 4 tsk salt til at smage til med
  • 1 knsp cayennepeber
  • 1 tsk timian (frisk eller tørret)
  • 1 bundt persille

Fremgangsmåde

Ærterene blødes ud i mindst 10 timer (Ifølge Camilla Plum behøver man ikke udbløde kikærter, men Butter Beans skal udblødes).
Ærterene koges 1 time i nyt vand sammen med 2 tsk salt og laurbærbladene).
Kogte kikærter, oliven olie, citronsaft, cremefraiche og hvidløg blendes sammen til konsistensen passer.
Man kan også vælge at hakke kikærterne i en kødhakker, lave en stor portion og fryse nogen af de hakkede kikærter til en anden gang.

Smag til med salt, cayennepeber, timian og persille.

Serveres som frokostmåltid, pyntet med oliven, lidt tomatbåde og hjemmebagt Focaccia.
Kan også bruges som tilbehør til middagsretter.

<google>DANSK</google>

Alternativ mere klassisk udgave

Ingredienser

  • 250-300 g tørrede kikærter
  • 3 laurbærblade
  • 2 bouillon terninger
  • 2 dl olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • saft fra 1 citron
  • 1-2 spsk tahin (eller peanutbutter, hvis man ikke har tahin)
  • 1 tsk spidskommen
  • revet ingefær (hvis man har noget)
  • cayennepeber
  • 4 tsk salt til at smage til med

Fremgangsmåde

Kog kikærterne i 1½ time kom laurbærblade og bouillon i kogevandet.
Lad ærterne køle af, evt. i koldt vand.

Blend kikærter, tahin, olie, hvidløg, citronsaft, spidskommen og revet ingefær sammen til konsistensen passer.
Smag til med salt og cayennepeber.

Serveres som frokostmåltid, pyntet med oliven, lidt tomatbåde og hjemmebagt Focaccia.
Kan også bruges som tilbehør til middagsretter.

<google>DANSK</google>


Hummus af bønner

Sund udgave uden olie

Ingredienser

  • 200 g hvide bønner, tørrede
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk tahin
  • 1 håndfuld rucolasalat
  • 1 spsk oregano, frisk
  • 20 g parmesan
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 spsk soja
  • 3 spsk citronsaft
  • 1 dl yoghurt naturel
  • salt
  • cayennepeber

Fremgangsmåde

Læg bønnerne i blød natten over.

Sigt vandet fra, og sæt bønnerne over i nyt, letsaltet vand.
Kog dem i cirka en time, til de er møre.
Sigt vandet fra.

Blend de kogte bønner sammen med hvidløg, tahin, rucola, oregano, revet parmesanost, spidskommen, soja, citronsaft og yoghurt til konsistensen er lind.

Smag til med salt og cayennepeber.

id=siteTree