Hjemmelavede flødeboller: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
 
(5 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 5: Line 5:
* 150 g past. æggehvider
* 150 g past. æggehvider
* 250 g chokolade mørk chokolade
* 250 g chokolade mørk chokolade
 
* 3 tsk pulverkaffe
* 30 mariekiks


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Line 11: Line 12:


=====Guf=====
=====Guf=====
300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i 2 min.<br>
300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i ca 2 min. til temperaturen er 117-121ºC.<br>
Pulverkaffen opløses i en teskefuld kogende vand, og afkøles.<br>
150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt.<br>
150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt.<br>
Guffet piskes stift med en hånd-mikser ved middel hastighed i ca. 15 min.<br>
Guffet piskes stift med en håndmikser eller røremaskine ved middel hastighed i ca. 15 min.<br>
Halvdelen af guffet tages fra, og kaffen piskes ind i den anden halvdel.<br>


Guffet sprøjtes på mariekiksene med en plastikpose, og flødebollerne bages i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast over-flade.<br>
Guffet sprøjtes på mariekiksene med en plastikpose, og flødebollerne bages i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast over-flade.<br>


Efter afkøling pensles eller overhældes med smeltet chokolade.
Efter afkøling overhældes de med smeltet chokolade.<br>
 
Hold flødebollen over chokoladen med en paletkniv, og hæld chokoladen over med en sovseske, så det overflydende løber tilbage i skålen.<br>
Tips: Sukkerlagen er klar, når den er gylden i kanten. Hældes i kogende (121ºC), direkte fra blusset.
 


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 17:23, 28 January 2012

Ingredienser

  • 300 g sukker
  • 1 dl vand
  • 150 g past. æggehvider
  • 250 g chokolade mørk chokolade
  • 3 tsk pulverkaffe
  • 30 mariekiks

Fremgangsmåde

Chokoladen smeltes i vandbad.

Guf

300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i ca 2 min. til temperaturen er 117-121ºC.
Pulverkaffen opløses i en teskefuld kogende vand, og afkøles.
150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt.
Guffet piskes stift med en håndmikser eller røremaskine ved middel hastighed i ca. 15 min.
Halvdelen af guffet tages fra, og kaffen piskes ind i den anden halvdel.

Guffet sprøjtes på mariekiksene med en plastikpose, og flødebollerne bages i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast over-flade.

Efter afkøling overhældes de med smeltet chokolade.
Hold flødebollen over chokoladen med en paletkniv, og hæld chokoladen over med en sovseske, så det overflydende løber tilbage i skålen.

<google>DANSK</google>

id=siteTree