Hjemmelavede flødeboller: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
(Created page with '{{Bagværk}} ====Ingredienser==== * 300 g sukker * 1 dl vand * 150 g past. æggehvider * 250 g chokolade mørk kogechokolade ====Fremgangsmåde==== <google>DANSK</google>') |
(→Guf) |
||
(6 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 4: | Line 4: | ||
* 1 dl vand | * 1 dl vand | ||
* 150 g past. æggehvider | * 150 g past. æggehvider | ||
* 250 g chokolade mørk | * 250 g chokolade mørk chokolade | ||
* 3 tsk pulverkaffe | |||
* 30 mariekiks | |||
====Fremgangsmåde==== | |||
Chokoladen smeltes i vandbad. | |||
==== | =====Guf===== | ||
300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i ca 2 min. til temperaturen er 117-121ºC.<br> | |||
Pulverkaffen opløses i en teskefuld kogende vand, og afkøles.<br> | |||
150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt.<br> | |||
Guffet piskes stift med en håndmikser eller røremaskine ved middel hastighed i ca. 15 min.<br> | |||
Halvdelen af guffet tages fra, og kaffen piskes ind i den anden halvdel.<br> | |||
Guffet sprøjtes på mariekiksene med en plastikpose, og flødebollerne bages i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast over-flade.<br> | |||
Efter afkøling overhældes de med smeltet chokolade.<br> | |||
Hold flødebollen over chokoladen med en paletkniv, og hæld chokoladen over med en sovseske, så det overflydende løber tilbage i skålen.<br> | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 17:23, 28 January 2012
Ingredienser
- 300 g sukker
- 1 dl vand
- 150 g past. æggehvider
- 250 g chokolade mørk chokolade
- 3 tsk pulverkaffe
- 30 mariekiks
Fremgangsmåde
Chokoladen smeltes i vandbad.
Guf
300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i ca 2 min. til temperaturen er 117-121ºC.
Pulverkaffen opløses i en teskefuld kogende vand, og afkøles.
150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt.
Guffet piskes stift med en håndmikser eller røremaskine ved middel hastighed i ca. 15 min.
Halvdelen af guffet tages fra, og kaffen piskes ind i den anden halvdel.
Guffet sprøjtes på mariekiksene med en plastikpose, og flødebollerne bages i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast over-flade.
Efter afkøling overhældes de med smeltet chokolade.
Hold flødebollen over chokoladen med en paletkniv, og hæld chokoladen over med en sovseske, så det overflydende løber tilbage i skålen.
<google>DANSK</google>