Hjemmelavede flødeboller: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
(→Guf) |
(→Guf) |
||
Line 11: | Line 11: | ||
=====Guf===== | =====Guf===== | ||
300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i 2 min.<br> | 300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i ca 2 min. til temperaturen er 117-121ºC.<br> | ||
150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt.<br> | 150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt.<br> | ||
Guffet piskes stift med en håndmikser eller røremaskine ved middel hastighed i ca. 15 min.<br> | Guffet piskes stift med en håndmikser eller røremaskine ved middel hastighed i ca. 15 min.<br> | ||
Line 17: | Line 17: | ||
Guffet sprøjtes på mariekiksene med en plastikpose, og flødebollerne bages i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast over-flade.<br> | Guffet sprøjtes på mariekiksene med en plastikpose, og flødebollerne bages i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast over-flade.<br> | ||
Efter afkøling pensles eller overhældes med smeltet chokolade. | Efter afkøling pensles eller overhældes med smeltet chokolade.<br> | ||
Hold flødebollen over chokoladen med en paletkniv, og hæld chokoladen over med en sovseske, så det overflydende løber tilbage i skålen.<br> | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 21:15, 25 January 2012
Ingredienser
- 300 g sukker
- 1 dl vand
- 150 g past. æggehvider
- 250 g chokolade mørk chokolade
- 3 tsk pulverkaffe
Fremgangsmåde
Chokoladen smeltes i vandbad.
Guf
300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i ca 2 min. til temperaturen er 117-121ºC.
150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt.
Guffet piskes stift med en håndmikser eller røremaskine ved middel hastighed i ca. 15 min.
Guffet sprøjtes på mariekiksene med en plastikpose, og flødebollerne bages i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast over-flade.
Efter afkøling pensles eller overhældes med smeltet chokolade.
Hold flødebollen over chokoladen med en paletkniv, og hæld chokoladen over med en sovseske, så det overflydende løber tilbage i skålen.
<google>DANSK</google>