Hjemmelavede flødeboller: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
Line 13: Line 13:
300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i 2 min.<br>
300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i 2 min.<br>
150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt.<br>
150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt.<br>
Guffet piskes stift med en hånd-mikser ved middel hastighed i ca. 15 min.<br>
Guffet piskes stift med en håndmikser eller røremaskine ved middel hastighed i ca. 15 min.<br>


Guffet sprøjtes på mariekiksene med en plastikpose, og flødebollerne bages i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast over-flade.<br>
Guffet sprøjtes på mariekiksene med en plastikpose, og flødebollerne bages i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast over-flade.<br>

Revision as of 21:08, 25 January 2012

Ingredienser

  • 300 g sukker
  • 1 dl vand
  • 150 g past. æggehvider
  • 250 g chokolade mørk chokolade
  • 3 tsk pulverkaffe

Fremgangsmåde

Chokoladen smeltes i vandbad.

Guf

300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i 2 min.
150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt.
Guffet piskes stift med en håndmikser eller røremaskine ved middel hastighed i ca. 15 min.

Guffet sprøjtes på mariekiksene med en plastikpose, og flødebollerne bages i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast over-flade.

Efter afkøling pensles eller overhældes med smeltet chokolade.

Tips: Sukkerlagen er klar, når den er gylden i kanten. Hældes i kogende (121ºC), direkte fra blusset.


<google>DANSK</google>

id=siteTree