Hjemmelavede flødeboller: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(Created page with '{{Bagværk}} ====Ingredienser==== * 300 g sukker * 1 dl vand * 150 g past. æggehvider * 250 g chokolade mørk kogechokolade ====Fremgangsmåde==== <google>DANSK</google>')
 
No edit summary
Line 4: Line 4:
* 1 dl vand
* 1 dl vand
* 150 g past. æggehvider
* 150 g past. æggehvider
* 250 g chokolade mørk kogechokolade
* 250 g chokolade mørk chokolade




====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Chokoladen smeltes i vandbad.
=====Guf=====
300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i 2 min.<br>
150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt.<br>
Guffet piskes stift med en hånd-mikser ved middel hastighed i ca. 15 min.<br>
Guffet sprøjtes på mariekiksene med en plastikpose, og flødebollerne bages i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast over-flade.<br>
Efter afkøling pensles eller overhældes med smeltet chokolade.
Tips: Sukkerlagen er klar, når den er gylden i kanten. Hældes i kogende (121ºC), direkte fra blusset.




<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 20:41, 25 January 2012

Ingredienser

  • 300 g sukker
  • 1 dl vand
  • 150 g past. æggehvider
  • 250 g chokolade mørk chokolade


Fremgangsmåde

Chokoladen smeltes i vandbad.

Guf

300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i 2 min.
150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt.
Guffet piskes stift med en hånd-mikser ved middel hastighed i ca. 15 min.

Guffet sprøjtes på mariekiksene med en plastikpose, og flødebollerne bages i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast over-flade.

Efter afkøling pensles eller overhældes med smeltet chokolade.

Tips: Sukkerlagen er klar, når den er gylden i kanten. Hældes i kogende (121ºC), direkte fra blusset.


<google>DANSK</google>

id=siteTree