Gullash suppe: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
Line 10: Line 10:
* 6 gulerødder
* 6 gulerødder
* 8 store fed hvidløg
* 8 store fed hvidløg
* 6 lauerbærblade
* 6 laurbærblade
* 3 dåser hakkede tomater
* 3 dåser hakkede tomater
* 2-3 okse bullion terninger
* 2-3 okse bullion terninger
Line 34: Line 34:
Tilsæt oliven olie så der er nok feststof til at sautere alle grøntsagerne på en gang.<br>
Tilsæt oliven olie så der er nok feststof til at sautere alle grøntsagerne på en gang.<br>
Kom alle grøntsagerne i og vend dem konstant til de begynder at falde lidt sammen. De må ikke blive brune.<br>
Kom alle grøntsagerne i og vend dem konstant til de begynder at falde lidt sammen. De må ikke blive brune.<br>
Tilsæt de hakkede tomater, 1½-2 liter vand, lauerbærblade og boullion terningerne.<br>
Tilsæt de hakkede tomater, 1½-2 liter vand, laurbærblade og boullion terningerne.<br>
Imens grøntsagerne vendes svitses det hakkede kød i en anden gryde, i olivenolie.<br>
Imens grøntsagerne vendes svitses det hakkede kød i en anden gryde, i olivenolie.<br>
Kødet krydres med en stor portion karry (det suger også noget af væden, så det er nemmere at få kødet til at stege i gryden), salt og peber.<br>
Kødet krydres med en stor portion karry (det suger også noget af væden, så det er nemmere at få kødet til at stege i gryden), salt og peber.<br>

Revision as of 07:14, 14 July 2012

Til en stor stege gryde (mindst 7.5 liter gerne større) 8 personer til aftensmad.

Ingredienser

  • 4 løg
  • 8 kartofler
  • 3-400 g bacon i tern
  • ca. 700 g hakket oksekød
  • 1 knold selleri
  • 4-5 porrer
  • 6 gulerødder
  • 8 store fed hvidløg
  • 6 laurbærblade
  • 3 dåser hakkede tomater
  • 2-3 okse bullion terninger
  • paprika
  • karry (pænt meget)
  • salt
  • peber
  • cayenne peber
  • olivenolie til stegning
  • creme fraiche

Fremgangsmåde

Alle grøntsagerne renses.
Løg skæres i små både.
Kartoflerne skæres i strimler (de skal koge ud).
Gullerødder flækkes 2 gange på langs og skæres i skiver.
Porrer skæres i tynde skiver.
Selleriet skæres i små tern.
Hvidløgs feddene hakkes.

Kom bacon i gryden, og steg det til det er sprødt, men ikke tørt.
Tilsæt oliven olie så der er nok feststof til at sautere alle grøntsagerne på en gang.
Kom alle grøntsagerne i og vend dem konstant til de begynder at falde lidt sammen. De må ikke blive brune.
Tilsæt de hakkede tomater, 1½-2 liter vand, laurbærblade og boullion terningerne.
Imens grøntsagerne vendes svitses det hakkede kød i en anden gryde, i olivenolie.
Kødet krydres med en stor portion karry (det suger også noget af væden, så det er nemmere at få kødet til at stege i gryden), salt og peber.
Det svitsede kød kommes over i suppen.
Når kartoflerne er begyndt at koge ud, smages suppen til med salt, paprika og cayennepeber.
Der tilsættes evt. mere vand (ikke for meget, suppen skal være tyk), og suppen koger nu (ikke for kraftigt) i mindst 40 minutter. Man kan smage lidt på den undervejs, og justere med lidt flere krydderier

Suppen serveres i skåle med en stor klat cremefraiche på toppen, og et stykke godt brød til.



<google>DANSK</google>

id=siteTree