Grydestegt kalvebov med sursød peberrodssauce: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
Line 2: Line 2:
==Grydestegt kalvebov==
==Grydestegt kalvebov==
====Ingredienser====
====Ingredienser====
 
* 1-1,5 kg kalvebov uden ben
* 1/4 knoldselleri
* 3 persillerødder
* 2 gulerøddder
* Evt. porretop hvis du har noget
* salt
* peber
* 1,5 kg kartofler


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====

Revision as of 17:58, 17 December 2014

Grydestegt kalvebov

Ingredienser

  • 1-1,5 kg kalvebov uden ben
  • 1/4 knoldselleri
  • 3 persillerødder
  • 2 gulerøddder
  • Evt. porretop hvis du har noget
  • salt
  • peber
  • 1,5 kg kartofler

Fremgangsmåde

Sursød peberrodssauce

Ingredienser

  • ca. 5 dl af suppen fra kødet
  • 2-3 spsk. majsstivelse
  • 1 dl piskefløde eller mælk
  • Frisk peberrod
  • 2 spsk lagereddike, æbleeddike
  • Sukker
  • Salt

Fremgangsmåde

Peberrod rives fint.
Lad suppen fra kødet koge ind, til der er ca. 5 dl tilbage, og hæld den evt. gennem en sigte.
Rør majsstivelsen ud i fløde eller mælk, og pisk jævningen i saucen under omrøring.
Lad saucen koge op, mens du pisker i den.
Skru ned for blusset, og smag til med fintrevet peberrod, eddike, sukker og salt i de mængder, du synes.

<google>DANSK</google>

id=siteTree