Grillmarineret flækket nakkefilet

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • en nakkefilet ca. 2 kg
  • 30 g frisk ingefær
  • 8 fed hvidløg
  • 1 lime eller 1 lille citron
  • 6 spsk sojasauce (sojasauce salter, så der skal ikke salt i denne marinde)
  • 6 spsk honning
  • 3 tsk chiliflager

Fremgangsmåde

Læg nakkefileten på et skærebræt, og flæk den vandret på langs som en lagkage så der bliver 3 lige tykke stykker.
Riv ingefæren og pres hvidløget.
Bland alle ingridienserne til marinaden i en skål.
Kom kødet i en kraftig plasticpose, og hæld marinaden ned i posen.
Lad kødet trække i køleskab til næste dag, eller så lang tid du nu kan vente.

Steg en skive på indirekte varme i ca. 15 min vend den, og steg 15 min på den anden side.

Tilbehør

... <google>DANSK</google>

id=siteTree