Grøn bønnesalat: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
No edit summary |
No edit summary |
||
(2 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{ | {{Salater}} | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* 600 g frosne grønne bønner - Haricots Verts | * 600 g frosne grønne bønner - Haricots Verts | ||
Line 10: | Line 10: | ||
* 1 tsk sukker | * 1 tsk sukker | ||
* 1 tsk (med top) sennep | * 1 tsk (med top) sennep | ||
* 2 fed hvidløg | * 2 fed presset hvidløg | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Lav dressingen først, kom det hele i en melryster og ryst kraftigt til dressingen har en halvtyk uklar konsistens. | Lav dressingen først, kom det hele i en melryster og ryst kraftigt til dressingen har en halvtyk uklar konsistens. | ||
Tag en stor gryde, og kom 2- | Tag en stor gryde, og kom 2-3 cm vand i bunden.<br> | ||
Bring vandet i kog.<br> | Bring vandet i kog.<br> | ||
Når vandet koger hældes posen med bønner i, og der drysses med 1-2 tsk salt. | Når vandet koger hældes posen med bønner i, og der drysses med 1-2 tsk salt. |
Latest revision as of 14:45, 4 December 2016
Ingredienser
- 600 g frosne grønne bønner - Haricots Verts
- 1 løg
Dressing
- 2/3 dl olie
- 1/3 dl hvid balsamico eddike eller 1/4 dl hvidvins eddike
- 1 tsk salt
- 2 knivsids peber
- 1 tsk sukker
- 1 tsk (med top) sennep
- 2 fed presset hvidløg
Fremgangsmåde
Lav dressingen først, kom det hele i en melryster og ryst kraftigt til dressingen har en halvtyk uklar konsistens.
Tag en stor gryde, og kom 2-3 cm vand i bunden.
Bring vandet i kog.
Når vandet koger hældes posen med bønner i, og der drysses med 1-2 tsk salt.
Læg låg på, og lad bønnerne koge i dampen i 5 min.
Imens bønnerne koger pilles løget, og hakkes fint med en kniv.
Fordel bønnerne i et fladt fad, og drys de hakkede løg over.
Mens bønnerne stadig er varme, hældes dressingen over.
Lad bønnesalaten hvile i køleskabet til den er helt kold.
<google>DANSK</google>