Grøn bønnesalat: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(Created page with '{{Opskrifter}} ====Ingredienser==== * 600 g frosne grønne bønner - Haricots Verts * ====Fremgangsmåde==== <google>DANSK</google>')
 
No edit summary
Line 2: Line 2:
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 600 g frosne grønne bønner - Haricots Verts
* 600 g frosne grønne bønner - Haricots Verts
*  
* 1 løg
=====Dressing=====
* 2/3 dl olie
* 1/3 dl hvid balsamico eddike eller 1/4 dl hvidvins eddike
* 1 tsk salt
* 2 knivsids peber
* 1 tsk sukker
* 1 tsk (med top) sennep
* 2 fed hvidløg


====Fremgangsmåde====
Lav dressingen først, kom det hele i en melryster og ryst kraftigt til dressingen har en halvtyk uklar konsistens.
Tag en stor gryde, og kom 2-3cm vand i bunden.<br>
Bring vandet i kog.<br>
Når vandet koger hældes posen med bønner i, og der drysses med 1-2 tsk salt.
Læg låg på, og lad bønnerne koge i dampen i 5 min.<br>
Imens bønnerne koger pilles løget, og hakkes fint med en kniv.<br>


====Fremgangsmåde====
Fordel bønnerne i et fladt fad, og drys de hakkede løg over.<br>
Mens bønnerne stadig er varme, hældes dressingen over.<br>
Lad bønnesalaten hvile i køleskabet til den er helt kold.


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 16:34, 10 April 2013

Ingredienser

  • 600 g frosne grønne bønner - Haricots Verts
  • 1 løg
Dressing
  • 2/3 dl olie
  • 1/3 dl hvid balsamico eddike eller 1/4 dl hvidvins eddike
  • 1 tsk salt
  • 2 knivsids peber
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk (med top) sennep
  • 2 fed hvidløg

Fremgangsmåde

Lav dressingen først, kom det hele i en melryster og ryst kraftigt til dressingen har en halvtyk uklar konsistens.

Tag en stor gryde, og kom 2-3cm vand i bunden.
Bring vandet i kog.
Når vandet koger hældes posen med bønner i, og der drysses med 1-2 tsk salt. Læg låg på, og lad bønnerne koge i dampen i 5 min.

Imens bønnerne koger pilles løget, og hakkes fint med en kniv.

Fordel bønnerne i et fladt fad, og drys de hakkede løg over.
Mens bønnerne stadig er varme, hældes dressingen over.
Lad bønnesalaten hvile i køleskabet til den er helt kold.

<google>DANSK</google>

id=siteTree