Græsk farsbrød: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
 
(5 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Hovedretter}}
{{Hovedretter}}
[[Image:Græsk_farsbrød.png|400px]]
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 500 g hakket lammekød
* 500 g hakket lammekød
Line 6: Line 7:
* 1,5 dl mælk
* 1,5 dl mælk
* 0,5 dl piskefløde
* 0,5 dl piskefløde
* 2 æg
* 2 æg (glemte det sidste gang, det var også fint)
* 1 dl havregryn
* 1 dl havregryn
* 2 spsk frisk timian
* 2 spsk frisk timian
Line 33: Line 34:
Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 180 grader i omkring 45 minutter.
Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 180 grader i omkring 45 minutter.


Serveres med Græsk salat.
Serveres med [[Græsk salat]].
4 dybe tallerkner
====Ingredienser====
* 5-6 store stilktomater
* 1 mindre rødløg tynde skiver
* ½ skrællet agurk i rustikke skiver
* 1 pakke rigtigt græsk feta
* gode sorte oliven med sten
* salt
* groft peber
* oregano
* god olivenolie
* sort balsamicoeddike
 
====Fremgangsmåde====
Sæt de 4 dybe tallerkener på bordet.<br>
Skær tomaterne i skiver og fordel dem på tallerkenerne.<br>
Drys med lidt salt, peber og oregano.<br>
Stænk tomaterne med balsamicoeddike.<br>
Fordel løgringene på tomaterne.<br>
Fordel agurkeskiverne.<br>
Skær feta i ½ cm tykke skiver og kom den på.<br>
Kom 6-7 oliven på hver tallerken.<br>
Til sidst fordeles lidt olivenolie over salaten.<br>
Drys lidt oregano øverst til pynt.<br>


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 17:58, 13 February 2018

Græsk farsbrød.png

Ingredienser

  • 500 g hakket lammekød
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1,5 dl mælk
  • 0,5 dl piskefløde
  • 2 æg (glemte det sidste gang, det var også fint)
  • 1 dl havregryn
  • 2 spsk frisk timian
  • 1 spsk frisk hakket rosmarin
  • 6 soltørrede tomater i olie
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk groft peber
  • 15 sorte oliven uden sten
  • 75 g feta
  • 1 kg kartofler (evt blandet med persillerod).
  • hvis der er flere oliven kan de blandes med kartoflerne

Fremgangsmåde

Hak løg, hvidløg og soltørrede tomater fint.
Kom alle ingredienserne til farsen – med undtagelse af oliven og feta – i en stor skål og pisk det sammen med en håndmikser i 1-2 minutter.
Skær fetaen i tern, og halver de sorte oliven.
Rør feta og oliven i.

Skræl kartoflerne og flæk dem på langs.
Smør et ovnfast fad og form farsen til et aflangt farsbrød på midten af fadet.
Fordel kartofler lidt salt, peber og et drys rosmarin (evt rodfrugter oliven) i hver side.
Brug gerne kartoflerne til at holde lidt sammen på farsbrødet
Kom lidt olie på kartoflerne.

Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 180 grader i omkring 45 minutter.

Serveres med Græsk salat.

<google>DANSK</google>

id=siteTree