Græsk farsbrød: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(Created page with "{{Hovedretter}} ====Ingredienser==== * 500 g hakket lammekød * 2 løg * 4 fed hvidløg * 1,5 dl mælk * 0,5 dl piskefløde * 2 æg * 1 dl havregryn * 2 spsk frisk timian * 1...")
 
No edit summary
 
(6 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Hovedretter}}
{{Hovedretter}}
[[Image:Græsk_farsbrød.png|400px]]
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 500 g hakket lammekød
* 500 g hakket lammekød
Line 6: Line 7:
* 1,5 dl mælk
* 1,5 dl mælk
* 0,5 dl piskefløde
* 0,5 dl piskefløde
* 2 æg
* 2 æg (glemte det sidste gang, det var også fint)
* 1 dl havregryn
* 1 dl havregryn
* 2 spsk frisk timian
* 2 spsk frisk timian
Line 18: Line 19:
* 1 kg kartofler (evt blandet med persillerod).
* 1 kg kartofler (evt blandet med persillerod).
* hvis der er flere oliven kan de blandes med kartoflerne
* hvis der er flere oliven kan de blandes med kartoflerne
====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Hak løg, hvidløg og soltørrede tomater fint.<br>
Hak løg, hvidløg og soltørrede tomater fint.<br>
Line 32: Line 34:
Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 180 grader i omkring 45 minutter.
Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 180 grader i omkring 45 minutter.


Serveres med  
Serveres med [[Græsk salat]].
 
<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 17:58, 13 February 2018

Græsk farsbrød.png

Ingredienser

  • 500 g hakket lammekød
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1,5 dl mælk
  • 0,5 dl piskefløde
  • 2 æg (glemte det sidste gang, det var også fint)
  • 1 dl havregryn
  • 2 spsk frisk timian
  • 1 spsk frisk hakket rosmarin
  • 6 soltørrede tomater i olie
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk groft peber
  • 15 sorte oliven uden sten
  • 75 g feta
  • 1 kg kartofler (evt blandet med persillerod).
  • hvis der er flere oliven kan de blandes med kartoflerne

Fremgangsmåde

Hak løg, hvidløg og soltørrede tomater fint.
Kom alle ingredienserne til farsen – med undtagelse af oliven og feta – i en stor skål og pisk det sammen med en håndmikser i 1-2 minutter.
Skær fetaen i tern, og halver de sorte oliven.
Rør feta og oliven i.

Skræl kartoflerne og flæk dem på langs.
Smør et ovnfast fad og form farsen til et aflangt farsbrød på midten af fadet.
Fordel kartofler lidt salt, peber og et drys rosmarin (evt rodfrugter oliven) i hver side.
Brug gerne kartoflerne til at holde lidt sammen på farsbrødet
Kom lidt olie på kartoflerne.

Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 180 grader i omkring 45 minutter.

Serveres med Græsk salat.

<google>DANSK</google>

id=siteTree