Græsk farsbrød: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 1: Line 1:
{{Hovedretter}}
{{Hovedretter}}
[[Image:Græsk farsbrød]]
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 500 g hakket lammekød
* 500 g hakket lammekød

Revision as of 07:25, 13 February 2018

File:Græsk farsbrød

Ingredienser

  • 500 g hakket lammekød
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1,5 dl mælk
  • 0,5 dl piskefløde
  • 2 æg
  • 1 dl havregryn
  • 2 spsk frisk timian
  • 1 spsk frisk hakket rosmarin
  • 6 soltørrede tomater i olie
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk groft peber
  • 15 sorte oliven uden sten
  • 75 g feta
  • 1 kg kartofler (evt blandet med persillerod).
  • hvis der er flere oliven kan de blandes med kartoflerne

Fremgangsmåde

Hak løg, hvidløg og soltørrede tomater fint.
Kom alle ingredienserne til farsen – med undtagelse af oliven og feta – i en stor skål og pisk det sammen med en håndmikser i 1-2 minutter.
Skær fetaen i tern, og halver de sorte oliven.
Rør feta og oliven i.

Skræl kartoflerne og flæk dem på langs.
Smør et ovnfast fad og form farsen til et aflangt farsbrød på midten af fadet.
Fordel kartofler lidt salt, peber og et drys rosmarin (evt rodfrugter oliven) i hver side.
Brug gerne kartoflerne til at holde lidt sammen på farsbrødet
Kom lidt olie på kartoflerne.

Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 180 grader i omkring 45 minutter.

Serveres med Græsk salat.

<google>DANSK</google>

id=siteTree