Græsk bøf: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Opskrifter}}
==Med lam==
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 1 kg hakket lammekød
* 1 kg hakket lammekød
Line 16: Line 17:
Form farsen til pæne hakkebøffer, og steg dem på grill, eller på en pande.<br>
Form farsen til pæne hakkebøffer, og steg dem på grill, eller på en pande.<br>


Alternativ udgave
==Med oksekød og feta==
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 1000 g hakket oksekød
* 1000 g hakket oksekød
Line 35: Line 36:
Feta osten skæres i små tern med en kniv, og røres forsigtigt til sidst.<br>
Feta osten skæres i små tern med en kniv, og røres forsigtigt til sidst.<br>


Steges på grill ca. 10 min på hver side.


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 05:51, 6 June 2013

Med lam

Ingredienser

  • 1 kg hakket lammekød
  • 6 store fed hvidløg
  • 3 stængler rosmarin
  • 4 tsk groft salt
  • 1 tsk peber
  • 1 tsk chillipulver
  • ½ tsk spidskommen
  • ½ dl oliven olie

Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne i en skål.
Rør til farsen er ensartet.

Form farsen til pæne hakkebøffer, og steg dem på grill, eller på en pande.

Med oksekød og feta

Ingredienser

  • 1000 g hakket oksekød
  • ½ dl rasp
  • 2 stort store løg
  • 8 fed hvidløg
  • 2 tsk tørret oregano
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 150g fetaost
  • 1 dl finthakkede grønne oliven
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk peber

Fremgangsmåde

Løg og hvidløg hakkes fint, evt. i en foodprocessor.
Oliven hakkes groft.
Alle ingredienser undtagen feta røres sammen i en skål med en røremaskine til alt er blandet godt.
Feta osten skæres i små tern med en kniv, og røres forsigtigt til sidst.

Steges på grill ca. 10 min på hver side.

<google>DANSK</google>

id=siteTree