Fyldte bøftomater: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
 
Line 4: Line 4:
* 400 g hakket oksekød
* 400 g hakket oksekød
* 1 skive daggammelt brød eller 2 spsk rasp
* 1 skive daggammelt brød eller 2 spsk rasp
* 1 et par spiseskefulde cremefraiche
* et par spiseskefulde cremefraiche
* 1 lille løg
* 1 lille løg
* 1 fed hvidløg
* 1 fed hvidløg

Latest revision as of 18:01, 24 June 2018

Ingredienser

  • 4 store bøftomater eller 8 mindre tomater
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 skive daggammelt brød eller 2 spsk rasp
  • et par spiseskefulde cremefraiche
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 tsk spidskommen
  • knivspids cayennepeber
  • kviste timian eller 1 tsk tørret
  • 2 kviste rosmarin eller 1 tsk tørret
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 100 gr fetaost
  • olivenolie til at smøre formen

Fremgangsmåde

Skær toppen af tomaterne og skrab tomatkødet ud med en ske.
Hak tomatkødet og sæt det til side.
Skær brødet i små stykker, læg dem i en skål og dæk med vand. Pluk bladene fra rosmarin og timian grenene og hak dem fint.
Hak løget fint og pres hvidløget. Ælt kødet med løg, hvidløg, brødet/rasp, krydderier og urter.
Tilsæt et par spiseskefulde cremefraiche til konsistensen er god til at fylde i tomaterne.
Smuldr fetaen i og ælt det ind i kødet. Fyld tomaterne med kødet og sæt tomattoppene på igen.
Smør fadet med olivenolie og sæt de fyldte tomater i.
Tilsæt det hakkede tomatkød og to kviste timian eller rosmarin.
Sæt fadet på grillen eller i ovnen ved 200°C varmluft i ca. 35 min.

<google>DANSK</google>

id=siteTree