Fyldte æg med ansjos: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
 
(4 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 26: Line 26:
* 1 spsk hakket persille
* 1 spsk hakket persille
* 3 ansjoser (dvs 6 fileter)
* 3 ansjoser (dvs 6 fileter)
* ¼ tsk presset eller finthakket garlic
* ¼ tsk presset eller finthakket hvidløg
* ¼ tsk Dijonsennep
* ¼ tsk dijonsennep
* lidt finthakket rød peberfrugt
* lidt finthakket rød peberfrugt
* lidt salt
* lidt salt
Line 37: Line 37:
Pil forsigtigt blommerne ud med en teske, og kom dem i en skål.<br>
Pil forsigtigt blommerne ud med en teske, og kom dem i en skål.<br>


Kom blommerne, olivenolie, kapers, persille, ansjoser, hvidløg, sennep, og en lille knivspids salt i en skål og, mas det sammen med en gaffel, til  en cremet, ensartet blanding. (Hvis laver en stor mængde , kan du blande det i en foodprocessor.)<br>
Kom blommerne, olivenolie, kapers, persille, ansjoser, hvidløg, sennep, og en lille knivspids salt i en skål og, mas det sammen med en gaffel, til  en cremet, ensartet blanding. (Hvis laver en stor mængde, kan du blande det i en foodprocessor.)<br>


Blandingen deles 12 lige store portioner og fyldes ind i hulrummet på de tomme æggehvider.<br>
Blandingen deles 12 lige store portioner og fyldes ind i hulrummet på de tomme æggehvider.<br>


Pynt med terninger af den hakkede rød peber.
Pynt med terninger af den hakkede rød peber.
Opskriften stammer fra: Essentials of Classic Italian Cooking
==Æg i skærsilden - Eggs in Purgatory==
====Ingredienser====
Til 6 personer
* 5 spak olivenolie
* ½ løg i tern
* 2 dåser (400 g) flåede tomater
* 4 friske basilikumblade, hakket
* ½ tsk salt
* ½ tsk friskkværnet sort peber
* ½ tsk hakket frisk oregano
* 12 store æg
====Fremgangsmåde====
Varm olivenolien i en stor sauterpande over medium varme i 1 minut.<br>
Tilsæt løg og sauter dem til de er blanke (3 til 4 minutter).<br>
Tilsæt tomater, basilikum, salt, peber, og oregano.<br>
Reducer varmen til medium-lav lad det simre, i 12 minutter, rør i det en gang imellem.<br>
Slå æggene ud, et ad gangen, ned i saucen så de ligger pænt fordelt (som spejlæg).<br>
Lad dem koge i ca 5 minutter, eller indtil æggene er helt kogt.<br>
Tag gryden fra varmen, dække, og lad hvile i 5 minutter.<br>
Fordel saucen i 6 opvarmede suppeskåle med 2 æg i hver.<br>
Opskriften stammer fra: Rao's Classics: More Than 140 Italian Favorites


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 06:20, 11 April 2017

Fyldte æg med ansjos

Ingredienser

  • 2 æg
  • 1 ansjos (dvs to fileter)
  • 1 tsk kapers
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk finthakket løg
  • 3 tsk piskefløde

Fremgangsmåde

Kog æggene i 8 minutter, pil og halver dem.
Blommen tages ud og blandes med finthakket ansjoser, finthakket løg, hakket kapers og sennep.
Konsistensen justeres med en smule piskefløde.

Fyld blandingen i hviderne, og pynte med en kapers og servere.

Hårdkogte æg med grøn sauce

En velsmagende, attraktiv måde at servere hårdkogte æg, hvis æggeblommer, efter kogning, blandes med en pikant grøn sauce.

Ingredienser

  • 6 store æg
  • 2 spsk jomfru oliven oile
  • ½ spsk hakkede kapers
  • 1 spsk hakket persille
  • 3 ansjoser (dvs 6 fileter)
  • ¼ tsk presset eller finthakket hvidløg
  • ¼ tsk dijonsennep
  • lidt finthakket rød peberfrugt
  • lidt salt

Fremgangsmåde

Kom æggene i koldt vand, og bring dem i kog.
Kog æggene i 10 minutter, og lad dem køle af under rindende koldt vand.
Pil og halver dem på langs.
Pil forsigtigt blommerne ud med en teske, og kom dem i en skål.

Kom blommerne, olivenolie, kapers, persille, ansjoser, hvidløg, sennep, og en lille knivspids salt i en skål og, mas det sammen med en gaffel, til en cremet, ensartet blanding. (Hvis laver en stor mængde, kan du blande det i en foodprocessor.)

Blandingen deles 12 lige store portioner og fyldes ind i hulrummet på de tomme æggehvider.

Pynt med terninger af den hakkede rød peber.

Opskriften stammer fra: Essentials of Classic Italian Cooking

Æg i skærsilden - Eggs in Purgatory

Ingredienser

Til 6 personer

  • 5 spak olivenolie
  • ½ løg i tern
  • 2 dåser (400 g) flåede tomater
  • 4 friske basilikumblade, hakket
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • ½ tsk hakket frisk oregano
  • 12 store æg

Fremgangsmåde

Varm olivenolien i en stor sauterpande over medium varme i 1 minut.
Tilsæt løg og sauter dem til de er blanke (3 til 4 minutter).
Tilsæt tomater, basilikum, salt, peber, og oregano.
Reducer varmen til medium-lav lad det simre, i 12 minutter, rør i det en gang imellem.
Slå æggene ud, et ad gangen, ned i saucen så de ligger pænt fordelt (som spejlæg).
Lad dem koge i ca 5 minutter, eller indtil æggene er helt kogt.
Tag gryden fra varmen, dække, og lad hvile i 5 minutter.
Fordel saucen i 6 opvarmede suppeskåle med 2 æg i hver.

Opskriften stammer fra: Rao's Classics: More Than 140 Italian Favorites

<google>DANSK</google>

id=siteTree