Frittata - Italiensk omelet med løg, spinat og ost: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
(New page: {{Opskrifter}} <seo title="Opskrifter" /> ====Ingredienser==== * olivenolie * 4 løg i tynde skiver * 4 fed presset hvidløg * 200 g friske spinatblade, grofthakket * 6 letpiskede æg * 9...) |
No edit summary |
||
Line 13: | Line 13: | ||
* 1 spsk. frisk basilikum, hakket | * 1 spsk. frisk basilikum, hakket | ||
* 1 spsk. frisk salvie, hakket | * 1 spsk. frisk salvie, hakket | ||
* 2 tsk salt | |||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Opvarm olien i en gryde og kom løg og | Opvarm olien i en gryde og kom løg, hvidløg og salt i.<br> | ||
Lad det simre under låg i 20 minutter, mens der røres af og til, eller til løget er meget blødt.<br> | Lad det simre under låg i 20 minutter, mens der røres af og til, eller til løget er meget blødt.<br> | ||
Tilsæt spinat og rør til den falder sammen. Bland løgblandingen med æggene, ostene og urterne i en skål. Bland det hele godt.<br> | Tilsæt spinat og rør til den falder sammen. Bland løgblandingen med æggene, ostene og urterne i en skål. Bland det hele godt.<br> | ||
Hæld æggeblandingen over i en opvarmet, olieret pande som kan tåle at komme i ovnen og lad den stege ved svag varme i ca. 10 minutter eller til midten begynder at blive fast.<br> | Hæld æggeblandingen over i en opvarmet, olieret pande som kan tåle at komme i ovnen og lad den stege ved svag varme i ca. 10 minutter eller til midten begynder at blive fast.<br> | ||
Sæt panden under grill til frittataen er fast og overfladen let gylden. | Sæt panden under grill til frittataen er fast og overfladen let gylden. |
Revision as of 18:45, 21 February 2009
<seo title="Opskrifter" />
Ingredienser
- olivenolie
- 4 løg i tynde skiver
- 4 fed presset hvidløg
- 200 g friske spinatblade, grofthakket
- 6 letpiskede æg
- 90 g cheddar, revet
- 90 g ricottaost
- 30g fintrevet, frisk parmesanost
- 1 spsk. frisk basilikum, hakket
- 1 spsk. frisk salvie, hakket
- 2 tsk salt
Fremgangsmåde
Opvarm olien i en gryde og kom løg, hvidløg og salt i.
Lad det simre under låg i 20 minutter, mens der røres af og til, eller til løget er meget blødt.
Tilsæt spinat og rør til den falder sammen. Bland løgblandingen med æggene, ostene og urterne i en skål. Bland det hele godt.
Hæld æggeblandingen over i en opvarmet, olieret pande som kan tåle at komme i ovnen og lad den stege ved svag varme i ca. 10 minutter eller til midten begynder at blive fast.
Sæt panden under grill til frittataen er fast og overfladen let gylden.