Frikadeller

From Yggenyk
Revision as of 13:49, 19 January 2023 by WikiSysop (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

Version 1 - den er go

Indredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk pankorasp eller fintvalsede havregryn
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 løg finthakket med en løghakker til håndmixeren eller blenderen
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 tsk timian
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk allehånde
  • 2 tsk groft salt
  • 1 tsk groft peber
  • rigeligt med smør, til stegningen

Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne i en skål og rør det forsigtigt sammen i røremaskinen ved lav hastighed
Lad frikadellefarsen hvile i minimum en halv time i køleskabet.
Form frikadellerne med en ske dyppet i det varme smør på panden, så hænger skeen ikke i farsen.
Læg dem på en tallerken så der er til en hel pande ad gangen når de skal steges, så bliver de stegt ens.
Hvis det er mindre frikadeller så steg dem på 3 sider ca. 3 min på hver side ved middel varme til de er gennemstegte.

Version 2

Ingredienser

  • 1 kg hakket kalv og flæsk
  • 5 skiver brød - eller 2 dl havregryn
  • 2 løg
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 4 spsk revet parmesanost
  • 1 tsk rosmarin eller frisk timian
  • 4 spsk hakket persille - eller 1 tsk timian
  • 2 fed pressset hvidløg
  • 4 tsk salt
  • 1 tsk peber

Fremgangsmåde

Skær brødet i tern, og udblød det vin og mælk.
Bland alle ingredienserne sammen, og rør til farsen er smidig.
Stegers 4-5 min på hver side, holdes varme i ovnen. <google>DANSK</google>

Hjemmelavet rødkål

Ingredienser

  • 40 gram andefedt eller smør
  • 400 gram rødkål
  • 4 spiseskefulde æbleeddike eller balsamicoeddike
  • 1 teskefuld salt
  • 1 knivspids stødte nelliker
  • 1 deciliter vand
  • 1 spiseskefuld rørsukker
  • 3 spiseskefulde ribsgele

Fremgangsmåde

Fjern de yderste blade på rødkålen, og snit den derefter i helt tynde skiver.
De tynde skiver kål skærer du igen i mindre stykker på den anden led.
Smelt fedtet eller smørret i gryde, og sauter nu kålen ved en jævn varme, indtil den falder sammen.
Tilsæt så æbleeddike eller balsamicoeddike og salt, og lad det sautere videre ved en middel varme.
Kom så en knivspids stødte nelliker ved sammen med vand, rørsukker og ribsgele, og rør det rundt.
Skru ned for varmen, og lad nu den gammeldags rødkål stå og småsimre i en times tid.
Rør lidt rundt nogle gange undervejs.
Til sidst smager du rødkålen til med salt og eventuelt lidt mere ribsgele eller sukker.balsamicoeddike

id=siteTree