Frikadeller: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(Created page with '{{Opskrifter}} ====Ingredienser==== * 1 kg hakket kalv og flæsk * 5 skiver brød * 1 dl hvidvin * 1 dl mælk * 2 æg * 4 spsk revet parmesanost * 2 tsk rosmarin * 4 spsk hakket…')
 
No edit summary
 
(8 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Hovedretter}}
===Version 1 - den er go===
====Indredienser====
* 500 g hakket kalv og flæsk
* 2 spsk hvedemel
* 2 spsk pankorasp eller fintvalsede havregryn
* 1 dl mælk
* 2 æg
* 1 løg finthakket med en løghakker til håndmixeren eller blenderen
* 1 fed presset hvidløg
* 1 tsk timian
* ½ tsk stødt spidskommen
* ½ tsk allehånde
* 2 tsk groft salt
* 1 tsk groft peber
* rigeligt med smør, til stegningen
 
====Fremgangsmåde====
Kom alle ingredienserne i en skål og rør det forsigtigt sammen i røremaskinen ved lav hastighed<br>
Lad frikadellefarsen hvile i minimum en halv time i køleskabet.<br>
Form frikadellerne med en ske dyppet i det varme smør på panden, så hænger skeen ikke i farsen.<br>
Læg dem på en tallerken så der er til en hel pande ad gangen når de skal steges, så bliver de stegt ens.<br>
Hvis det er mindre frikadeller så steg dem på 3 sider ca. 3 min på hver side ved middel varme til de er gennemstegte.<br>
 
===Version 2===
 
====Ingredienser====
====Ingredienser====


* 1 kg hakket kalv og flæsk
* 1 kg hakket kalv og flæsk
* 5 skiver brød
* 5 skiver brød - eller 2 dl havregryn
* 2 løg
* 1 dl hvidvin
* 1 dl hvidvin
* 1 dl mælk
* 1 dl mælk
* 2 æg
* 2 æg
* 4 spsk revet parmesanost
* 4 spsk revet parmesanost
* 2 tsk rosmarin
* 1 tsk rosmarin eller frisk timian
* 4 spsk hakket persille
* 4 spsk hakket persille - eller 1 tsk timian
* 2 fed pressset hvidløg
* 2 fed pressset hvidløg
* 4 tsk salt
* 1 tsk peber


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====


Skær brødet i tern, og udblød det vin og mælk.<br>
Skær brødet i tern, og udblød det vin og mælk.<br>
Bland alle ingredienserne sammen, og rør til farsen er smidig.
Bland alle ingredienserne sammen, og rør til farsen er smidig.<br>
 
Steges 4-5 min på hver side, holdes varme i ovnen.
<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 13:52, 19 January 2023

Version 1 - den er go

Indredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk pankorasp eller fintvalsede havregryn
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 løg finthakket med en løghakker til håndmixeren eller blenderen
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 tsk timian
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk allehånde
  • 2 tsk groft salt
  • 1 tsk groft peber
  • rigeligt med smør, til stegningen

Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne i en skål og rør det forsigtigt sammen i røremaskinen ved lav hastighed
Lad frikadellefarsen hvile i minimum en halv time i køleskabet.
Form frikadellerne med en ske dyppet i det varme smør på panden, så hænger skeen ikke i farsen.
Læg dem på en tallerken så der er til en hel pande ad gangen når de skal steges, så bliver de stegt ens.
Hvis det er mindre frikadeller så steg dem på 3 sider ca. 3 min på hver side ved middel varme til de er gennemstegte.

Version 2

Ingredienser

  • 1 kg hakket kalv og flæsk
  • 5 skiver brød - eller 2 dl havregryn
  • 2 løg
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 4 spsk revet parmesanost
  • 1 tsk rosmarin eller frisk timian
  • 4 spsk hakket persille - eller 1 tsk timian
  • 2 fed pressset hvidløg
  • 4 tsk salt
  • 1 tsk peber

Fremgangsmåde

Skær brødet i tern, og udblød det vin og mælk.
Bland alle ingredienserne sammen, og rør til farsen er smidig.
Steges 4-5 min på hver side, holdes varme i ovnen. <google>DANSK</google>

id=siteTree