Fondue: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
 
Line 5: Line 5:


* Oksemørbrad
* Oksemørbrad
* Lammemørbrad
* Kyllingebryst
* Kænguru kød
* Svinemørbrad
* Cocktailpølser
* Cocktailpølser


Line 15: Line 15:
* Franske kartofler
* Franske kartofler


* Godt brød f.eks [[Koldhævede hvedeboller]]
* Godt brød f.eks Focasiabrød


====Saucer og dips====
====Saucer og dips====

Latest revision as of 12:22, 20 June 2019

Ingredienser

  • 1 liter fritureolie f.eks fra Lidl eller 2 pakker Raffinol (fås vist ikke mere) til at stege i
  • sprit til brænderen
  • Oksemørbrad
  • Kyllingebryst
  • Svinemørbrad
  • Cocktailpølser
  • Bacon i skiver (til at rulle om pølserne)
  • Champignon
  • Små skalotteløg
  • Franske kartofler
  • Godt brød f.eks Focasiabrød

Saucer og dips

Salat

Porrer Bønnesalat

Fremgangsmåde

Kødet skæres i passende stykker.
Baconskiverne deles i 2 og hver cocktailpølse om rulles med ½ skive bacon.
Champignon renses, skalotteløgene pilles.
Det hele kommes i små skåle, der sættes på bordet.

Olien opvarmes på en kogeplade til 180º. Man kan se om den er varm nok, ved at stille den svovlfrie ende af en tændstik ned i olien. Hvis det syder rundt om tændstikken, er det varme nok.
Husk altid at have låget nær ved gryden, så man kan lægge det på, hvis der går ild i olien. Kom aldrig vand på varm olie.

<google>DANSK</google>

id=siteTree