Firecracker a la Wagamama

From Yggenyk
Revision as of 10:10, 15 February 2018 by WikiSysop (talk | contribs) (Created page with "{{Hovedretter}} ====Ingredienser kylling og marinade==== Kylling og marinade: * 1 spsk olie * 1 rød chili hakket fint * 1 spsk chili sauce (Sriracha) * 2 fed hvidløg finthak...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser kylling og marinade

Kylling og marinade:

  • 1 spsk olie
  • 1 rød chili hakket fint
  • 1 spsk chili sauce (Sriracha)
  • 2 fed hvidløg finthakket hakket
  • 4 spsk brunt sukker
  • 3 spsk lys sojasovs
  • 2 spsk mørk sojasovs
  • 2 spsk ketchup
  • 1 spsk malteddike
  • 1 spsk tamarind pasta
  • 1 spsk fiskesauce
  • 1 knivspids hvid peber
  • 3 kyllingebryster skåret i små stykker

Ingredienser til stegning

  • 1 spsk olie
  • 1 mellemstort løg skrællet og skåret i tynde både
  • 1 rød peberfrugt skåret i mindre stykker
  • 1 rød peberfrugt skåret i mindre stykker
  • 85 g sukkerærter
  • 12 tørrede arbol chili
  • 1 et par forårsløg skåret i tynde skiver
  • evt et stænk vand

Tilbehør

  • ris
  • 1,5 tsk shichimi pulver du kan købe det her
  • 1 tsk sorte sesamfrø
  • 1 tsk lyse sesamfrø
  • lime både

Fremgangsmåde

Kom ingredienserne til marinaden i en stor skål og bland dem sammen.
Tilsæt kyllingen, bland godt og dæk derefter med film lad det marinere i mindst en time (eller natten over).

Kog risen.
Mens risen koger, opvarmes olien på høj varme i en wok eller stor stegepande / stegepande, indtil det er varmt. Skræk kyllingen ud af marinaden med en skåret sked og kog i wok indtil den er lidt brunet og næsten kogt lige igennem. Tilsæt i den hakkede løg og kog i yderligere 2 minutter for at blødgøre løget lidt. Tilsæt i marinade og varme igennem under omrøring indtil bobler hele vejen igennem. Det er vigtigt at sikre, at alt sauce er blevet helt kogt igennem, da det har fået den rå kylling i den. Tilsæt i peberfrugter, mangetout / sne ærter og tørrede chili. Kog i et minut, rør derefter gennem forårsløgene / skallerne. Tilsæt en stænk vand til saucen, hvis den skal løsne sig. Tjek en af ​​de større stykker kylling for at sikre, at den er kogt i midten. Sluk derefter varmen. Tag din kogte ris og skyll den i en lille skål. Skub det ned med bagsiden af ​​en ske og læg derefter en serveringsplade ovenpå og drej det hele over. Tryk på skålen for at frigøre rishøjen. Gentag indtil du har fire tallerkner ris. Skyll pejsekyllingen rundt om risen og drys derefter toppen af ​​risen med shichimipulveret og sesamfrøene. Top ris med en kalk kalk og server!

<google>DANSK</google>

id=siteTree