Fava - Φάβα: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
 
(6 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Tilbehør}}
Græsk: φάβα, udtales FAH-vah
===Ingredienser===
===Ingredienser===
* 4 dl kogte gule ærter
* 2 dl flækkede gule ærter
* 2-3 fed presset hvidløg
* ca. 1/2 dl olivenolie
* 1 tsk. spidskommen
* salt og peber
* saft af 1/2 citron
* saft af 1/2 citron
* 1/2 dl olivenolie
* 3 fed presset hvidløg
* 1/2 tsk. spidskommen
* 2 tsk. salt + salt til kogevandet


=====Til pynt=====
=====Til pynt=====
* 1/2 rødløg i tynde både
* 1/2 rødløg i tynde både
* 1 spsk. olivenolie
* oliven
* oliven
* lidt olivenolie


===Fremgangsmåde===
===Fremgangsmåde===
Sæt ærterne i blød i koldt vand natten over og kog dem derefter møre i saltet vand.<br>
Ærterne udblødes natten over. Visse typer (Unifood) skal ikke udblødes, se hvad der står på posen.<br>
Mos de varme ærter med presset hvidløg, spidskommen, salt og peber samt citronsaft.<br>
Kog ærterne i saltet vand (2 tsk) i 1 time.<br>
Rør olien i og hæld dippen i en lille skål.<br>
Hæld vandet fra.<br>
 
Mens ærterne stadig er varme tilsættes citronsaft, olivenolie, presset hvidløg, spidskommen og salt.<br>
Mos ærterne med en stavblender til de har en ensartet konsistens.<br>
 
Favaen afkøles i køleskab.<br>
 
Anret retten på små tallerkner, spred den ud så den fylder tallerknen, og glat med en kniv.<br>
 
Pynt med oliven, ganske tynde både af rødløg og hæld lidt olivenolie på.<br>
Pynt med oliven, ganske tynde både af rødløg og hæld lidt olivenolie på.<br>


Server hjemmebagt [[Focaccia]].<br>
Serveres med friskbagt brød. F.ek [[Focaccia]].<br>


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 06:57, 5 February 2017

Græsk: φάβα, udtales FAH-vah

Ingredienser

  • 2 dl flækkede gule ærter
  • ca. 1/2 dl olivenolie
  • saft af 1/2 citron
  • 3 fed presset hvidløg
  • 1/2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. salt + salt til kogevandet
Til pynt
  • 1/2 rødløg i tynde både
  • oliven
  • lidt olivenolie

Fremgangsmåde

Ærterne udblødes natten over. Visse typer (Unifood) skal ikke udblødes, se hvad der står på posen.
Kog ærterne i saltet vand (2 tsk) i 1 time.
Hæld vandet fra.

Mens ærterne stadig er varme tilsættes citronsaft, olivenolie, presset hvidløg, spidskommen og salt.
Mos ærterne med en stavblender til de har en ensartet konsistens.

Favaen afkøles i køleskab.

Anret retten på små tallerkner, spred den ud så den fylder tallerknen, og glat med en kniv.

Pynt med oliven, ganske tynde både af rødløg og hæld lidt olivenolie på.

Serveres med friskbagt brød. F.ek Focaccia.

<google>DANSK</google>

id=siteTree