Fava - Φάβα: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
Line 24: Line 24:
Favaen afkøles i køleskab.<br>
Favaen afkøles i køleskab.<br>


Anret retten på små tallerkner, spred den ud, og glat med en kniv.<br>
Anret retten på små tallerkner, spred den ud så den fylder tallerknen, og glat med en kniv.<br>


Pynt med oliven, ganske tynde både af rødløg og hæld lidt olivenolie på.<br>
Pynt med oliven, ganske tynde både af rødløg og hæld lidt olivenolie på.<br>

Revision as of 22:50, 14 June 2011

Græsk: φάβα, udtales FAH-vah

Ingredienser

  • 2 dl flækkede gule ærter
  • ca. 1/2 dl olivenolie
  • saft af 1/2 citron
  • 3 fed presset hvidløg
  • 1/2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. salt + salt til kogevandet
Til pynt
  • 1/2 rødløg i tynde både
  • oliven
  • lidt olivenolie

Fremgangsmåde

Ærterne udblødes natten over. Visse typer (Unifood) skal ikke udblødes, se hvad der står på posen.
Kog ærterne i saltet vand (2 tsk) i 1 time.
Hæld vandet fra.

Mens ærterne stadig er varme tilsættes citronsaft, olivenolie, presset hvidløg, spidskommen og salt.
Mos ærterne med en stavblender til de har en ensartet konsistens.

Favaen afkøles i køleskab.

Anret retten på små tallerkner, spred den ud så den fylder tallerknen, og glat med en kniv.

Pynt med oliven, ganske tynde både af rødløg og hæld lidt olivenolie på.

Serveres med friskbagt brød. F.ek Focaccia.

<google>DANSK</google>

id=siteTree