Fava - Φάβα: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
Line 2: Line 2:
Græsk: φάβα, udtales FAH-vah
Græsk: φάβα, udtales FAH-vah
===Ingredienser===
===Ingredienser===
* 2 dl kogte gule ærter
* 2 dl tørrede gule ærter
* ca. 1/2 dl olivenolie
* ca. 1/2 dl olivenolie
* saft af 1/2 citron
* saft af 1/2 citron

Revision as of 22:47, 14 June 2011

Græsk: φάβα, udtales FAH-vah

Ingredienser

  • 2 dl tørrede gule ærter
  • ca. 1/2 dl olivenolie
  • saft af 1/2 citron
  • 3 fed presset hvidløg
  • 1/2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. salt + salt til kogevandet
Til pynt
  • 1/2 rødløg i tynde både
  • oliven
  • lidt olivenolie

Fremgangsmåde

Ærterne udblødes natten over. Visse typer (Unifood) skal ikke udblødes, se hvad der står på posen.
Kog ærterne i saltet vand (2 tsk) i 1 time.
Hæld vandet fra.

Mens ærterne stadig er varme tilsættes citronsaft, olivenolie, presset hvidløg, spidskommen og salt.
Mos ærterne med en stavblender til de har en ensartet konsistens.

Favaen afkøles i køleskab.

Anret retten på portions tallerkner eller i et fladt fad.

Pynt med oliven, ganske tynde både af rødløg og hæld lidt olivenolie på.

Serveres med friskbagt brød. F.ek Focaccia.

<google>DANSK</google>

id=siteTree