Fatayer bi sabanekh - Filodej med spinat og feta: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
 
(8 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Forretter}}
{{Forretter}}
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 1 pakke optøet filodej
* 1 pakke optøet [http://en.wikipedia.org/wiki/Phyllo filodej]
* 225 g fetaost
* 225 g fetaost
* 450 g hakket spinatblade
* 450 g hakket spinatblade
* ½ tsk allehånde
* ½ tsk allehånde
* ½ tsk revet muskat
* ½ tsk revet muskat
* 1 tsk hakket persille  
* 1 lille bundt hakket persille (kan undværes)
* Smeltet smør eller olie
* Smeltet smør og olie
* Salt og peber
* Salt og peber


Line 14: Line 14:
Osten smuldres og blandes med allehånde, muskat og persille.<br>
Osten smuldres og blandes med allehånde, muskat og persille.<br>
Pres overskydende vand væk fra spinaten, og bland den med ostemassen. <br>
Pres overskydende vand væk fra spinaten, og bland den med ostemassen. <br>
Krydr med salt og peber.<br>
Krydr med salt og peber (ikke for meget salt, da fetaen også er salt).<br>


Bred filodejen ud, og stands den ud i små cirkler.<br>
[[File:Filodej i trekanter.jpg|500px]]
Kom 2 spiseskefulde fyld på hver, og form dem til små pakker ved at samle 3 sider i midten, som en trekantet pakke.<br>
 
Dejen kan kan også skæres firkanter, hvor hjørnerne samles i midten.<br>
Bred filodejen ud.<br>
Pakkerne pensles med smeltet smør eller olie.<br>
Skær den i 15 cm brede strimler, og læg dem oven på hinanden.<br>
Bag pakkerne ved 180º varmluft i ca. 30 min. til de er sprøde.<br>
Dæk bunken af filostrimler med film, så de ikke tørrer ud før den bruges.<br>
Tag en strimmel og pensl den med en blanding af smeltet smør og olie.<br>
Fold den samme på langs, så den nu er ca. 7 cm bred.<br>
Pensel den igen.<br>
Kom en klat spinat fyld på den ene ende af strimlen, og fold et trekantet hjørne hen over.<br>
Fold trekanten en gang til, og bliv ved med at folde i trekanter til hele strimlen er blevet til en flad trekantet pakke.<br>
Pensl pakken med smør og olie og læk den i et smurt fad, eller på et stykke bagepapir.<br>
Fortsæt med resten af strimlerne.<br>
Bag pakkerne ved 180º varmluft i ca. 20-30 min. til de er sprøde.<br>


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 08:41, 4 April 2012

Ingredienser

  • 1 pakke optøet filodej
  • 225 g fetaost
  • 450 g hakket spinatblade
  • ½ tsk allehånde
  • ½ tsk revet muskat
  • 1 lille bundt hakket persille (kan undværes)
  • Smeltet smør og olie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Kog spinaten til den er blød, og lad den dryppe af i en sigte.
Osten smuldres og blandes med allehånde, muskat og persille.
Pres overskydende vand væk fra spinaten, og bland den med ostemassen.
Krydr med salt og peber (ikke for meget salt, da fetaen også er salt).

Filodej i trekanter.jpg

Bred filodejen ud.
Skær den i 15 cm brede strimler, og læg dem oven på hinanden.
Dæk bunken af filostrimler med film, så de ikke tørrer ud før den bruges.
Tag en strimmel og pensl den med en blanding af smeltet smør og olie.
Fold den samme på langs, så den nu er ca. 7 cm bred.
Pensel den igen.
Kom en klat spinat fyld på den ene ende af strimlen, og fold et trekantet hjørne hen over.
Fold trekanten en gang til, og bliv ved med at folde i trekanter til hele strimlen er blevet til en flad trekantet pakke.
Pensl pakken med smør og olie og læk den i et smurt fad, eller på et stykke bagepapir.
Fortsæt med resten af strimlerne.
Bag pakkerne ved 180º varmluft i ca. 20-30 min. til de er sprøde.

<google>DANSK</google>

id=siteTree