Fatayer bi sabanekh - Filodej med spinat og feta: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 6: Line 6:
* ½ tsk allehånde
* ½ tsk allehånde
* ½ tsk revet muskat
* ½ tsk revet muskat
* 1 tsk hakket persille  
* 1 lille bundt hakket persille (kan undværes)
* Smeltet smør eller olie
* Smeltet smør og olie
* Salt og peber
* Salt og peber


Line 16: Line 16:
Krydr med salt og peber.<br>
Krydr med salt og peber.<br>


Bred filodejen ud, og stands den ud i små cirkler.<br>
Bred filodejen ud.<br>
Kom 2 spiseskefulde fyld på hver, og form dem til små pakker ved at samle 3 sider i midten, som en trekantet pakke.<br>
Skær den i 15 cm brede strimler.<br>
Dejen kan kan også skæres firkanter, hvor hjørnerne samles i midten.<br>
Dæk bunken af filostrimler med film, så de ikke tørrer ud før den bruges.<br>
Pakkerne pensles med smeltet smør eller olie.<br>
Tag en strimmel og pensl den med en blanding af smeltet smør og olie.<br>
Bag pakkerne ved 180º varmluft i ca. 30 min. til de er sprøde.<br>
Fold den samme på langs, så den nu er ca 7 cm bred.<br>
Pensel den igen.<br>
Kom en klat spinat fyld på den ene ende af strimlen, og fold et trekantet hjørne hen over.<br>
Fold trekanten en gang til, og bliv ved med at folde i trekanter til hele strimlen er blevet til en flad trekantet pakke.<br>
Pensl pakken med smør og olie og læk den i et smurt fad, eller på et stykke bagepapir.<br>
Fortsæt med resten af strimlerne.<br>
Bag pakkerne ved 180º varmluft i ca. 20-30 min. til de er sprøde.<br>


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 08:29, 4 April 2012

Ingredienser

  • 1 pakke optøet filodej
  • 225 g fetaost
  • 450 g hakket spinatblade
  • ½ tsk allehånde
  • ½ tsk revet muskat
  • 1 lille bundt hakket persille (kan undværes)
  • Smeltet smør og olie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Kog spinaten til den er blød, og lad den dryppe af i en sigte.
Osten smuldres og blandes med allehånde, muskat og persille.
Pres overskydende vand væk fra spinaten, og bland den med ostemassen.
Krydr med salt og peber.

Bred filodejen ud.
Skær den i 15 cm brede strimler.
Dæk bunken af filostrimler med film, så de ikke tørrer ud før den bruges.
Tag en strimmel og pensl den med en blanding af smeltet smør og olie.
Fold den samme på langs, så den nu er ca 7 cm bred.
Pensel den igen.
Kom en klat spinat fyld på den ene ende af strimlen, og fold et trekantet hjørne hen over.
Fold trekanten en gang til, og bliv ved med at folde i trekanter til hele strimlen er blevet til en flad trekantet pakke.
Pensl pakken med smør og olie og læk den i et smurt fad, eller på et stykke bagepapir.
Fortsæt med resten af strimlerne.
Bag pakkerne ved 180º varmluft i ca. 20-30 min. til de er sprøde.

<google>DANSK</google>

id=siteTree